Run&Jump Savunması | Kuvvetli Yanları ve Zayıflıkları

Bir çeşit tam saha adam adama baskı olan run&jump savunmasının kuvvetli yanları ve zayıflıklarının neler olduğunu biliyor musunuz? Oldukça bir savunma olan run&jump savunmasının kuvvetli yanlarına ve zayıflıklarına şimdi bakalım.

Run&Jump Kuvvetli ve Zayıf Yanları

Run&Jump Savunmasının Güçlü Yanları ve Zayıflıkları Nelerdir?

Run&Jump Savunması  belirli kurallarla oluşturulmuştur. Bu kurallar run&jump savunmasında jump switch ve tuzak yapmayı hedefleyen tam saha adam adama savunma ilkeleriyle açıklanabilir.

Run&jump savunmasında tam saha savunmaların aksine, tuzak ve switch için önceden belirlenen yerler yoktur. Daha doğrusu genç basketbolcu adaylarının kendileri için belirlediği birkaç kuralı temel alarak tuzak ve switch yaparlar.

Run&jump savunması çok etkilidir. Etkisini oyun kuruculara yapılan kuvvetli baskıyla onların kapasitelerini zorlamaktan alır.

Run&Jump Savunması hakkında unutulmaması gereken şey savunma oyuncularının tuttukları birer adam olduğudur. Çünkü run&jump savunması bir çeşit adam adama savunmadır.

Run&Jump Savunmasının Kuvvetli Yanları


Oyunun hızını artırır 

Hızlı oynamak isteyen takımlar için bu önemli bir savunmadır. Genç oyuncular tam sahada sürekli koşarlar. Rakibe yapılan agresif savunma oyun temposunun kontrolünü belirler.

Adam adama ilkelerine dayandırılmıştır 

Run&Jump savunması aslında adam adama ilkelerine birkaç kural eklenerek yapılan bir çeşit adam adama savunmadır. Genç oyuncuların adam adam savunma ilkelerini öğrenmek onların run&jump savunmasındaki gelişimleri açısından önemli olmaktadır.

Oyuncular çok iyi kondüsyona sahip olur 

Run&Jump Savunmasını oynadığınızda oyuncuların kondisyonu artar. Run&jump savunması yapmak için çok yüksek tempoda basketbol oynanması gerekmektedir.

Rakipler run&jump savunmasına karşı hazırlık yapamazlar 

Run&Jump savunmasında önceden belirlenen tuzaklar olmadığı için rakibin basketbol oynaması zorlaşır. Bu durum run&jump savunması yapan takımlara karşı hazırlığı zorlaştırır.

Karmaşık durumlardan dolayı çok fazla kazanç sağlanır 

Rakipler run&jump savunmasını kırmak için çok zorlanır. Önceden belli olan tuzaklar olmadığından  run&jump savunması yapan takımlar rakiplerine zarar vermektedirler.

Rakibi erken şut atmaya zorlar 

Run&Jump savunmasını yapmak aslında çok iyi bir fikirdir. Rakibi çabuk atış yapmaya teşvik ederek onları düzenlerinin dışına itmesi bu fikri destekler. Erken şutlarda alınan savunma ribauntlarıyla fastbreak sayıları için daha fazla şans ele geçmektedir.

Oyuncular, veliler ve seyirciler run&jump savunmasını sever 

Hızlı ve heyecanlı basketbolu izleyen herkes run&jump savunmasını sever. Çünkü oyuna ve seyirciye heyecan katacak pek çok konumun oluşmasını sağlar.

Derin yedek rotasyonu vardır 

Run&jump savunmasında yedekteki genç basketbolcu adaylarına daha çok oyuna girme fırsatı gelir. Çok oyuncunun oynamasıysa onları geliştirir. Mutlu eder.

Run&Jump Savunmasının Zayıflıkları


Genç oyunculara öğretmesi zordur 

Genç basketbolcu adaylarının diğer preslere kıyasla run&jump savunmasını öğrenmesi daha zordur. Run&Jump savunmasının öğrenimi ve tuzakların yapılması için belli bir tecrübeye ihtiyaç vardır.

Genç basketbolcu adayları bazen kolay basketin atılmasına izin verir 

Agresif tam saha savunmanın baskısını rakip bazen kıracaktır. Savunmadaki rehavet bazen rakibin kolay basketler bulmasını sağlayacaktır.

Disiplinsiz oyuncular faul sorunu yaşar 

Topu agresif savunma bir beceridir. Tuzak ve jump yapmadan hücum oyuncusuna baskı yaparak çok erken faul sorunu yaşayan oyuncuların olması run&jump savunmasının bir zayıflığı olarak değerlendirilmektedir.

Rebound pozisyonları 

Rakip erken atış kullandığında savunmanız ribaunt pozisyonu kaybederek rakibe ikinci şans vermesi run&jump savunmasının zayıflığıdır.

Genç basketbol koçları ve oyuncuları run&jump savunmasının güçlü yanlarını ve zayıflıklarını bir süzgeçten geçirdikten uygulamaya geçmelerinde fayda vardır.

Run&jump savunmasıyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için benimle iletişime geçebilirsiniz. Bol keyifli basketbol maçlarınızın olması umuduyla basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.