Fastbreak | Transation Savunması

 Adam adama savunma yapmak için fastbreak tranation savunmasını iyi yapmak gereklidir. Bundan dolayı genç basketbolcu adayı fastbreak transation savunmasında gelişmesi zorunlu olmaktadır.

Fastbreak Transation

Fastbreak ve Transation Savunması


Koçlar transation savunmasının önemini vurguladıktan sonra genç basketbolcu adayına savunmaya  geri dönüş alışkanlıkları kazandırılmalıdır.

İyi bir transtation savunmasının püf noktası, hangi oyuncuların geriye koşacağının hangi oyuncuların hücum sahasında kalacağının belirlenmesidir..

Transation savunmasında yapılan en kötü şeyse, genç basketbolcu adayının atılan şutu izlemesidir. Şut atıldıktan sonra asla seyredilmemelidir. Hemen savunmayı düşünmelidir. 

Transation Savunmasında İlk Öğretilecekler


Transsation savunması yapmak için şuttan sonra 3 oyuncu hücum ribaunduna girerken 2 oyuncu geri koşmalıdır. Geriye koşan iki oyuncunun amacı; arka arkaya duran savunma konumlarını oluşturmaktır. Bu savunma konumuna “L Savunması Pozisyonu” denmektedir.

L Savunması Pozisyonu


Transation savunmasında L pozisyonu alındığında arkadaki savunma oyuncusunun ana görevi çemberi korumaktır. Üstteki savunma oyuncusunun göreviyse topu yavaşlatmaktır. Böylece savunmaya dönecek olan  oyunculara zaman kazandırılır.
Fastbreak Savunması
Transation savunmasındaki L pozisyonu yöntemi genelde başarılı olmaktadır. Ancak her takım için en iyi seçenek olmayabilir. Örneğin; hücum ribaundu almayan takımların şut atıldıktan sonra 5 oyuncuyla geri koşması daha doğru olacaktır.

Transtaion Savunmasından Adama Adama Savunmaya Geçiş


Fastbreak basketlerini az yiyen takımlar yarı saha savunmsınada daha dirençli olmaya başlar. Bundan dolayı fastbreak savunmasının önemini genç basketbolcu adayının içselleştirmesi önemlidir. Transation savunması başarılı gerçekleştiğinde, adam adama savunma prensipleri gün geçtikçe daha güçlü olarak yenilenir.

Fastbreak transation savunmasına antrenmanlarında yer verecek tüm takımlara ve oyunculara kolaylıklar dilerim.

Bir sonraki yazıda görüşmek ümidiyle, basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.