Read&React Basketbolu | Güçlü ve Zayıf Taraflar

Altyapı basketbol koçunun yapabileceği en iyi işlerden biri, basketbol eğitiminde süreklilik sağlamaktır. Bunun için read&react basketbolunu önermekteyim.

Çünkü; read&react basketbolu sistemi, terminolojiyi ve genç basketbolcuya becerileri öğreterek koçların başarılı olma olanağını yükseltir.

Read&React Kuvvetli ve Zayıf Yanları

 Read&React Basketbolun Güçlü ve Zayıf Yanları

Read&React basketbolunun güzelliği bir süreklilik içinde olduğunda burada devreye girmektedir. Çünkü bu basketbol aşamalar halinde öğretilip basamaklar birleştirilerek büyük resim gösterilmektedir. Genç altyapı koçlarının gelişimi için de read&react basketbolu ideal bir sistemdir.

Read&React basketbolu genç basketbolcunun özgürce oynamasına izin verir. Onların basketbol IQ'sunu geliştirir. Genç basketbol koçuna oyunla ilgili pek çok fikirler verir. Koçun kendini geliştirmesi için esnektir.

Read&React Basketbolunun Güçlü Tarafları

Read&react basketbolunda güçlü noktalar olduğu gibi zayıflıkları da mevcuttur. Güçlü bir yan seçerken onun zayıflıklarının neler olduğunu bilmelisiniz. Böylece basketbol eğitimi içerisinde bir yol haritası çizilebilir.

Şimdi bu sistemin kuvvetli yanlarının ve zayıflıklarının neler olduğuna birlikte bakalım.

1. Çok yönlü bir sistemdir 

Her takımla oynamak mümkündür. 3 dışarda, 4 dışarda veya 5 dışarda formatlarında rahatlıkla kullanılabilir. Basketbol takımının hücumunu kolaylaştırır. Bu süreklilik, basketbol sahasında oyuncu  değişikliği olduğunda hücumlarını gözden geçiren takımlara göre avantaj sağlar.

2. Sistem zamanla oturur

Read&React basketbolunun özeliği zamanla oturmasıdır. Bazı takımlar birkaç basit katmanla sisteme  başlayabilir. Hücumun karmaşasına zamanla bir veya iki tane beceri eklenerek sistem karmaşık hale getirilir. Sağlıklı ilerleme sağlandığında Read&React Basketbolunun savunulması gittikçe zorlaşır.

3. Takıme göre özelleşir

Koçlar, takımın felsefesine uyan katmanları seçerek oyun tarzlarını oluşturabilirler. Read&react basketbolunu koçlar kendi tarzlarına uygun olarak modifiye edebilir. Ancak aşamalarda ustalaşmak önemli bir detaydır.

4. Oyunculara topsuz oyunu öğretir

Read&React basketbolunda toplu oyuncu aksiyonu başlatır.  Diğer dört oyuncu toplu oyuncuya reaksiyonda bulunur. Topsuz oyuncu hareketleri hücumun başarısı için çok önemlidir. Takımın sistemi anlaması için çok düzenli antrenman yapması gerekir.

5. Savunmanın zayıflıklarından faydalanır

Read&React Basketbolunda oyuncular sürekli olarak cut eder ve paslaşır. Bunun savunulması kolay değildir. Read&React basketbolunda bir aksiyonu tahmin etmek zordur. Bu zorluk hücumun savunulmasını zorlaştırır.

6. Becerileri geliştirir

Read&React Basketbolu oyunculara oyunu oynamayı öğreten bir sistemdir. Bunu etkili bir şekilde yapmak için, genç basketbolcu adayının bireysel becerilerinin gelişmesini ister. Read&react basketbolunda şut, pas ve bitiriş becerilerini içeren bir çok drill vardır.

Takımlar bu drilleri kullanarak hücumun alışkanlıklarını ve kavramlarını öğrenir. Aynı zamanda bireysel olarak becerilerini geliştirir.

Read&React Basketbolunun Zayıflıkları

1. Sabır gerektirir

Basketbol koçları ustalaşmanın zaman alacağının farkında olması gerekir. Genç basketbolcu adayı bir sonraki aşamaya geçmeden önce ustalaşmalıdır. Özellikle yeni başlayan oyuncular için süreç yavaş olmaktadır.

2. Başarılı olması için sisteme inanmak gereklidir

Set hücumu oynamak takımlara  read&react basketbolu uygun olmayabilir. Çünkü zamanınızın çoğunu Read&deact basketbolu alışkanlıklarını oluşturmak için harcanması gerekecektir. Set hücum oynayan takımlar aynı anda bu sistemi çalışacak zaman bulamazlar. Read&react baskebolu oynamak için çok sabırlı olmak gerekir.

3. En iyi oyuncular çok şut atmayabilir

Read&React basketbolunda tüm oyunculara top değmelidir. Böylelikle tüm oyuncular oyunun içine girebilir. En iyi oyuncuların çok şut atmasını istenirse, koçun tüm oyunculara rollerini iyi anlatması gerekir.

Sonuç olarak altyapıda antrenörlük yapan basketbol emekçilerine Read&react basketbolunu oynatmalarını öneririm. Çünkü hem genç basketbolcu adayını hem de genç basketbol koçlarının gelişimine katkı sunan bir sistem olarak görmekteyim.

Read&react basketboluyla ilgili daha fazlası için iletişim kurarsanız, işbirliği yapmaktan büyük onur duyarım. 

Sonraki read&react basketbolunda görüşmek ümidiyle.

Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.