Basketbolda Sakatlık

Basketbolda sakatlıklara karşı alınacak en önemli faktör, oyun alanının oynanabilir bir durumda olmasıdır. Tribünler basketbol sahasına uygun bir mesafede olmalıdır. Çizgilere yakın duvarlara yumuşak doku yapılmalıdır.

Yukarıdaki temel güvenlik önlemleri basketbolda sakatlıklara karşı alınan tedbirlerdir. Bunun yanında basketbol koçları antrenman ve maçlarda sahanın fiziki durumuna göre ek tedbirler talep edebilirler.

Basketbolcu Sakatlıkları

 Basketbolda Sakatlıkları Önleme

Sakatlıkları önlemeye yönelik en önemli etkenlerden biri ısınmanın iyi yapılmasıdır. İyi bir ısınma çoğunlukla genç basketbolcu adayını sakatlıklara karşı korumaktadır. 

Oyuncuların iyi hazırlık yapmaları onları sakatlıklardan korurken iyi performans göstermelerini sağlar. Performansı desteklemek için güvenlik önlemleri basketbolda sakatlıklara karşı alınacak ilk tedbir olmaktadır.
 

Sporcu Sakatlıkları Nedir?


Antrenman ve maç esnasında meydana gelen yaralanmalara spor sakatlıkları denir. Spor sakatlıkları tedavi edilmediği zaman kronikleşir.

Spor sakatlanmaları çevresel ve kişisel faktörler olmak üzere 2’ye ayrılır. Sporcu sakatlıklarıyla ilgili fizyoterapistler sporcu yaralanmalarında sorumludur. Eğer takımda böyle bir birim yoksa genç basketbolcu adayının spor sakatlıkları uzmanına görünmesi gerekir.

Spor sakatlıklarının tedavisinde en önemli yöntem rehabilitasyondur. Spor sakatlıklarının tedavisi fizyoterapistler tarafından uygulanır.

Spor Sakatlıklarında İlk Yardım


Antrenman ve maçlardan sonra ağrı ve şişliği azaltmak için buz yapılmalıdır. Şiş ve ödemleri önlemek için kan akışını yavaşlatmamak adına bol kıyafetler giyilmelidir. Sakatlanan bir bölge varsa kalp seviyesinin üzerinde tutmak yapılacak ilk yardımdır.

Buz yapılması sadece sakatlık olduğunda gerekli değildir. Genç basketbolcu adayı kaslarını sonraki yüklemeye hazırlamak için antrenman ve maçlardan sonra buz yapması rehabilitasyon için gereklidir.

Genç basketbolcu adaylarına sakatlıktan uzak basketbol kariyeri dileğimle...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.