MİHRACE YASEMİN BUĞDAYCI KİMDİR?

Mihrace Yasemin Buğdaycı

 Mihrace Yasemin Buğdaycı Kimdir?

Zonguldakspor Basket 67 takımı eski basketbolcusudur. Kullandığı bisiklete bir otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Diyarbakır'da geçirdiği elim kazada ağır yaralanan basketbolcu Mihrace Yasemin Buğdaycı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülmüştür. Ancak tüm çabalara rağmen hayata gözlerini yummuştur.

Gözaltına alınan otomobilin sürücüsü M.K, emniyetteki işlemlerinden sonra sevk edildiği adliyedeki sulh ceza hakimliğince serbest bırakılmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) sosyal medya hesabında aşağıdaki mesajı paylaşmıştır.
"Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ekiplerinden Zonguldak Spor Basket 67 oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı'yı elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Federasyon olarak merhumeye Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" 

  

 Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın Kariyeri

31 Ocak 1992'de doğan basketbolcu Mihrace Yasemin Buğdaycı, altyapıyı bitirdikten sonra A takım kariyeri ise şöyle oldu:

2018-19 Sezonunda Düzce Belediyesiyle Kadınlar Basketbol Bölgesel Liginde şampiyonluk yaşayarak bir üst lige yükselmeyi başarmıştır.

2019-20 Sezonunda Burhaniye Belediyesi ile lige başladıktan sonra ara transferde Ceyhan Belediyesi Sopr Kulübünde Kadınlar Basketbol Bölgesel Liginde oynadı.

2020-21 Sezonunda Denge Okulları Basketbol takımında KBBL'de oynadı.

Turgutlu Belediyespor ile 2021-22 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde oynadı. Burada 2,7 reboun, 0,7 asist, 0,6 top çalma ve 2,7 sayı ortalamalarıyla oynadı.

2022-23 sezonunda Zonguldakspor Basket 67 ile Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde 2. olarak Türkiye Basketbol Ligine Zonguldakspor Basketb 67'nin yükselmesinde katkıda bulundu. Burada 3,75 sayı, 2 rebound, 0,25 asist ve 0,5 top çalma istatistiklerini tutturdu.

Zonguldakspor Basketb 67 kulübü başkanı Kanat Tan vefat haberinden sonra  yayınladığı mesajda şunları söyledi.
"Çok üzgünüz. Memleketi Diyarbakır'da bisikleti ile seyir halinde iken araç çarpması sonucu trafik kazasında sporcumuz Mihrace Buğdaycı ‘yı kaybettik. Geçen sezon şampiyon kadromuzda büyük emeği olan sporcumuz için çok üzgünüz. Sezon başında kırık parmağı ile oynayan , şampiyonlukta emeği olan başarılı ve düzgün kardeşimiz. Zonguldak çok seven, devamlı kandil, bayram arayan soran güzel insan. Fenerde, liman arkasında yürümeyi çok seven, ileride hocalık için planlar yaptığımız kardeşimiz.  Çok üzüldük. Zonguldakspor taraftarları seni asla unutmayacak. Oğlum Aras ile özel bağınız, paylaşımlar hep bizle yaşayacak. Önce ailece sonra tüm Zonguldak basketbol camiası seni unutmayacağız. Mekanın cennet olsun 7 numaralı forman bizimle yaşayacak."
Zonguldakspor Basket 67 ayrıca Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın 7 numaralı formasını emekli etti. 31 yaşındaki basketbolcunun formasını artık kimse giymeyecek. Forma, 2023-2024 sezonunda iç ve dış sahada oynanacak tüm maçlarda benchteki yerini alacak. Kırmızı-Lacivertli kulüp, bu vefalı düşüncesiyle genç yaşta hayata veda eden sporcunun adını ölümsüzleştirecek.

Basketbolun ışığında uyumasını dilerim...

Kendi YouTube Kanalından: Hastalığım Basketbol





Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. kadın, yaşamın adıdır. ışıklar içinde uyu.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.