EUROULEGUE | BACK2BACK ANADOLU EFES

Back 2 Back Anadolu Efes

 Anadolu Efes'in Back2Back'i!

Euroleague'de şampiyonluk kazanmak oldukça zordur. Arka arkaya 2 şampiyonluk kazanmak daha da zordur. Euroleague tarihte Back2Back yapan sadece 3 takım vardır. Anadolu Efes, Olimpiakos ve Maccabi Tel Aviv.

 Maccabi Tel Aviv 2004 ve 2005'te bunu başarırken, Olimpiakos 2012 ve 2014'te bunu başardı. Temsilcimiz Anadolu Efes ise 2021 ve 2022'de bunu başardı. Dünyayı saran pandemi olmasaydı belki de şu an Anadolu Efes'in 3 kere üst üste şampiyon olan tek takım olduğunu konuşabilirdik. 

Zira küresel pandemi olduğunda Anadolu Efes normal sezonu ilk sırada tamamlayarak Play Off'lara kalmayı başarıyordu. Ancak Euroulegae o sezon ligi iptal etme kararı almıştı. Anadolu Efes ise alınan bu kararı sağlık herşeyden önemlidir karara saygı duyuyoruz şeklinde karşılamıştı.

Euroleague "Back 2 Back" adında bir belgesel çekti. Belgeselin konusu ise, Anadolu Efes'in ligin dibinden gelerek tarihe geçen 2 kere üst üste şampiyonluğunu konu almaktadır. 

Hikayenin kahramanları bu belgesel çekimi sırasında şüphesiz o büyüleyici anları tekrar yaşayarak duygularını ifade ettiler. Bu şampiyonluk serisi hem Anadolu Efes'in örneği olmayan iyi oyununu ve basketbolunu bizlere tekrar yaşatmaktadır.

8 Şubat'ta yayınlanacak olan belgeselin gelin fragmanına bakalım.

Back 2 Back Anadolu Efes Fragmanı



Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.