Arkadan pas gelişmiş teknik beceri ister. Basketbolda arkadan pas atmak ustalık işidir. Antrenmanlarda arkadan pas çalışılarak arkadan pas tekniğinizi otomatikleştirmenize yardımcı olur.
Arkadan Pas
Bir basketbol maçında arkadan pasın olduğu pek çok uygun pozisyon meydana gelir. Doğru pozisyonda arkadan pas atıldığında çok etkili olduğu görülmektedir.
Arkadan pas, basketbol literatüründe "back pass" olarak bilinmektedir.
Arkadan atılan paslar, oyunu renklendirdiği gibi seyirciye de keyif vermektedir. Ancak bir basketbol maçında uygun olmayan konumlarda arkadan pas atmak ise oyunu sıkıcı hale getirebilir. Konumun gerekmediği yerde arkadan paslar top kayıplarına neden olabilir.
Arkadan Pas Nasıl Atılır?
Savunmanın çok yakın olduğu durumlarda arkadan pas, belin arkasından topun tek el ile atılmasıyla yapılır. Arkadan pas yapıldığında topun hedefe gitmesi için kuvvetli bir bilek hareketi ile top itilmelidir.
Bir basketbol maçında arkadan pas sık kullanılmaz. Arkadan pas uygun pozisyonda yapıldığında oldukça etkili olmaktadır. Aklımda yer edinmiş Anadolu Efes'in eski oyuncusu Nikola Prkacin arkadan pas atan basketbol ustasıdır.
Arkadan Pasın Yapılması ve Görüldüğü Pozisyonlar
Arkadan pas fastbreak
atağının son aşamalarında görülür. 2ye1 durumlarında çembere kadar
gittikten sonra kullanılabilir.
Pivot oyuncularının "Rip Cut"a yaptığı pastır. Temsilcimiz Alperen Şengün Houston Rockets formasıyla 2022-23 sezonunda arkadan pas örnekleriyle çokça gündeme gelmiştir.
Arkadan pas bir tür no look pastır
Az kullanılan arkadan pasın bireysel gelişim üzerinde etkisi vardır. Temel paslar olan göğüs, bounce ve baş üstü paslarda ustalık kazandığınızda az bilinen bir iki pas tekniğini öğrenmenizi öneririm.
Pas konuşulması gereken uzun bir konudur. Pas ile ilgili başka bir yazıda görüşene kadar. Genç basketbolcu adaylarına şimdiden iyi antrenmanlar dilerim.
No look pas ve o muhteşem ses. Çuffff!
backpas bir seyirci olarak oldukça keyif aldığım pozisyonlar oluşturuyor
YanıtlaSil