Basketbolcunun Sıçraması

 Modern basketbolda sıçrama büyük önem taşımaktadır. Basketbolcunun sıçraması için yeni gelişmelerin yakından takip edilmeye başlandı. Genç basketbolcunun sıçraması için teknik bilgi önem kazanmaya başladı.

Basketbolda Sıçrama

Basketbolda Sıçrama



Modern oyunun artan yoğunluğunda özellikle patlayıcı sıçrama önemli bir rol aldı. Genç basketolcu adaylarının atletik özelliklerini geliştirmeleri bakımından sıçrama konusuna bakacağım.

Basketbolda teknik olarak iki tür sıçrama vardır. Tek ayakla yapılan sıçrama ve iki ayakla yapılan sıçramalar. Genç basketbolcunun sıçramasını teknik olarak doğru yapması daha yükseğe çıkmasını sağlayacaktır.

Basketbolcunun Sıçraması Nasıl Olur?


Basketbolcu sıçramasının birinci tipi daha dinamiktir. Dış oyuncuların sıçrama becerisinde etkilidir. Basketbolcunun çift ayakla sıçraması yukarıya doğru olmaktadır.

Basketbolcunun sıçraması kalabalık alanlarda daha güvenlidir. İniş daha dengeli ve kontrollüdür. İki ayakla yapılan sıçramalarda öncelikle ribaunt ve stop gibi belirli hareketlerde kullanılır. 

Sıçrama becerisine sahip olan oyunculara ilgi gösterilmektedir. Basketbolcunun sıçraması iyi olan oyuncular, blok yapabilir, iyi ribaunt alır. Bu tür genç basketbolcu adayları çok aranan türden bir oyuncu olabilir.

Basketbolcunun Sıçramasında Dikkat Edilecek Noktalar

  1. Basketbolcu hareket halindeyken, basketbolcunun sıçramasından önceki son adımı kısa olmalıdır.  Böylece iyi bir momentum yakalar.
  2. Basketbolcunun sıçramasında kollar ve eller yukarı doğru uzatılmalıdır. Bu dengenin korunmasını sağlar.
  3. Konma sırasında ayaklar omuz genişliğinden biraz daha açık olmalıdır.
  4. Bireysel teknikler ve düzeltmeler ribaunt antrenmanlarıyla yapılabilir.

Sonuç olarak;

Genç basketbolcu adayları eğer basketbol oyuncusu olmak istiyorlarsa mutlaka personel training antrenörleriyle bireysel çalışmalar yapılmalıdır. Eğer fiziksel hazırlıklarını iyi yapar ve fiziksel becerilerini geliştirirlerse, basketbol teknik becerilerini daha nitelikli yapacaklardır.

Basketbolcunun sıçraması vesilesiyle bedeninizi terbiye etmenizi umar, basketbol ile kalmanızı dilerim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.