Basketbolda Fake

 Basketbolda fake, savunmayı geçmek için yapılan çeşitli aldatmalardır. Basketbolda iyi fake atan genç basketbolcu adayları bireysel gelişimlerine katkıda bulunur.


Basketbolda fake top ve topsuz olmak üzere ikiye ayrılır. Bu arada basketbolda fake sadece hücumda yapılmaz. Savunmada yapılan çeşitli fake hareketleri de vardır.

Aldatma Yapmak

Basketbolda Fake Atmak

Bir basketbol müsabakasında fake atmayan basketbolcu yoktur. Basketbolda fake tanımını yapmak bireysel gelişiminiz için yol gösterici bir rehber olabilir.

Savunma oyuncusunu  aldatmak niyetiyle yapılan hareketlere fake denir. Basketbolda fake ne kadar inandırıcı yapılırsa, o kadar etkili olmaktadır.

Çok iyi yapılan fake karşı hamleyle bağlantılıdır. Savunmanın basketbol oyunda fake atan hücum oyuncusuna karşı bir tepki göstermelidir.

Basketbolda ayak hareketleriyle yapılan fake: Jab Step adımı en iyi örnektir. Jab Step adımının ustaca kullanılması savunma oyuncusunu 1e1 okuma alışkanlıklarını kazandıran basketboldaki önemli teknik becerilerden biridir. Basket derslerinizde bireysel gelişiminiz için jab step adımını mutlaka öğrenmenizi öneririm.

Genç basketbolcu adayları için savunmaya bakma, göz temasının kurulması basketbolda birer fake nedeni olabilir.

Basketbolda Fake Türleri

Basketbol antrenörleri basketbolda fake hareketlerini kategorilere ayırabilir. Ama ben aldatmaları şöyle kategorize ettim.
  1. Sahte hareketler
  2. Ayak hareketleri
  3. Omuz ve baş hareketleri
  4. Göz ile yapılan aldatmalar
  5. Yukarıdakilerin kombinasyonu şeklinde yapılan aldatmalar

Sonuç Olarak Basketbolda Fake

Basketbolda fake yapan genç basketbolcu adayı için en önemli nokta inandırıcı olmasıdır. İnandırıcılığınızı geliştirmek için kullandığınız aldatmaya verilecek yanıtlarını düşünün. Böylece basketbolda fake alternatiflerini düşünerek drillerinizi yapabilirsiniz.

Basketbol oyununda fake inandırıcı yapılmalıdır.
Paylaş:
spacer

3 yorum:

  1. Hocam çooook değerli bilgiler.. Harika bir anlatım

    YanıtlaSil
  2. Hocam çooook değerli bilgiler.. Hepsini severek okudum

    YanıtlaSil
  3. koç benim en sevdiğim ise pump fake hareketidir. müthiş keyifli geliyor bana

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.