Euroleague | Yükselen Yıldız Adayları

Rising Stars

 Euroleague'nin Yükselen Genç Basketbolcu Adayları

Turkish Airlines Euroleague web sitesinde yükselen genç basketbolcu adayları açıklandı. Yükselen yıldız adayı ödülünü kazanabilmek için oyuncuların 1 Temmuz 2000'den sonra doğmuş olması gerektiği belirtildi.

Euroleague'nin baş antrenörlerinin oylaması sonucunda Yükselen Yıldız ödülü sezon sonu sahibini bulacak. Adaylar ise şöyle oldu.

Rokas Jokubaitis , FC Barcelona

Jokubaitis geçen sezon EuroLeague'in Yükselen Yıldızı seçildi. Nikola Mirotic, Bogdan Bogdanovic ve Luka Doncic'in ardından üst üste ikinci seçilecek dördüncü oyuncu olma şansına sahip. Bu sezon şimdiye kadar, üç sayılık mesafeden %42,9 şut, 2,2 asist, 5,6 Verimlilik puanı ve ortalama 5,2 sayı attı. Hızlı, atletik ve gerçekten yüksek bir basketbol IQ'suna sahip olan Jokubaitis,  tehlikeli bir oyuncu olma yoluna girdi.

Yam Madar , Partizan Mozzart Bet Belgrad

Madar, ilk EuroLeague sezonunda adının geniş çapta tanınmasını sağladı. Partizan ile ikinci sezonunda ve efsanevi teknik direktör Zeljko Obradovic ile çalışan Madar, oyun sürelerini en iyi şekilde değerlendirdi. Oyun kurucu, bu sezon yedi kez 20 dakikanın üzerinde forma giydi ve bu maçların altısında çift haneli istatistiklere ulaştı. Madar, %87.0 serbest atış, 1.4 asist ve 4.8 Verimlilik Puanı ve  6.1 sayı ortalamasına sahip. 

Nico Mannion , Virtus Segafredo Bologna

Mannion, sezonun başında sakatlık sorunlarıyla mücadele etti. Ancak 11 maçta %45,5 üç sayılık atış ve %84,6 serbest atış ortalamasıyla 5,4 sayı ortalamasına sahip.


Jaime Pradilla , Valencia Basket

Pradilla çok iyi 2021-22 7DAYS EuroCup sezonu geçirdi. Sahada gerçekten iyi koşuyor ve pota etrafında elit bir bitirici olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar 4.2 sayı, 2.5 ribaund ve 4.4 Verimlilik Puan ortalamaları var. 


Gabriele Procida , ALBA Berlin

Procida, iyi patlayıcılığa ve uzun menzile sahip uzun boylu bir şutör guarddır. Procida ortalama 5.9 sayı, 4.2 Verimlilik Puanıyla oynuyor. Procida birçok maçta takımının X faktörü oldu.


Alen Smailagic , Partizan Mozzart Bet Belgrad

Smailagic sezona sakat başladı. Partizan'ın derin bir kadrosunun olmasına rağmen Smailagic etkili olmanın bir yolunu buldu. 3 sayılık atışlarıyla oyunu açmayı başardı. Smaçları ve bloklarıyla taraftarları heyecanlandırmaktadır.


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.