Basketbol ve Zaman Yönetimi

 Zaman yönetimi; zamanın farklı aktiviteler arasında nasıl bölüneceğini organize etme işidir. Basketbol ve zaman yönetimi sıkı ilişki halindedir. Basketbolda zaman yönetimi iyi yapıldığında üretkenlik artmaktadır.

Basketbolda Zaman Yönetimi

Basketbolcuların Zaman Yönetimi


Genç basketbolcu adayı için zaman yönetimi önemlidir. Antrenörler genç basketbolcu adaylarına sürekli bu konuyu hatırlatırlar.

Okul hayatı ve aileyle geçirilen zaman, hobilere ayrılan vakit gibi basketbol dışında geçirilen zamanlar vardır. Oyuncuların basketboldan zevk almak ve elinden gelenin en iyisini yapması için basketbola doğru açıdan bakmalıdır. Basketbol ve zaman yönetimi akıllıca yapılmalıdır.

Basketbol ve Zaman Yönetiminin Önemi


Örneğin okul çalışmalarına yeterince vakit ayrılmaması genç basketbolcu adayının takımı içerisinde sorunlu hale gelerek basketbol oynamasını engelleyecek kadar ilerleyebilir. 

Ailenin ve derslerin ihmal edilmesi oyuncuların basketbol yaşamındaki başarısını önemli ölçüde azalmasına neden olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle genç basketbol oyuncusu adayının zaman yönetimini etkili planlamaları zorunlu hale gelmektedir. Basketbol yaşantısını ilerletmek isteyen tüm genç basketbolcu adaylarının bunu dikkate almasını öneririm.

Zaman Yönetiminde Özet Olarak


Her genç basketbolcu adayı basketbolda başarılı olmak istiyorsa zaman yönetimini ayarlamak zorundadır. Basketbol dışında geçireceği zamanları buna göre planlaması onun basketbol yaşantısında başarılı olmasını sağlayacak etkenlerden biridir.

Genç basketbolcu adayı basketbol ve zaman yönetimini yaptığında basketbolunu engelleyecek nedenleri ortadan kaldırmak için bir adım atar. Zaman yönetimini planlarken;
  1. Aileyle geçirilecek zaman
  2. Okulla ilgili akademik planlama
  3. Bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik işlere ayıracağı vakit
  4. Sosyalleşmeye ayıracağı zaman vs dikkat edilmelidir.
Genç basketbolcu adayının basketbol ve zaman yönetimi planlamasını yukarıdaki kriterleri esas alarak planlamalıdır. Her genç basketbolcu adayı yukarıdaki kriterleri önem sırasına göre dizip arttırma konusunda esnek olmalıdır.

Basketbol ve zaman yönetimini etkili yaparak basketbol dolusu kalın.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.