Basketbol ve Alçak Gönüllülük

Basketbol ve alçak gönüllülük bir oyuncunun gösterebileceği en büyük erdemlerden biridir. Basketbol gibi sporlarda alçak gönüllü olmak genç basketbolcu adayı için çok değerlidir.

Alçak Gönüllülük ve Basketbol

 Alçak  Gönüllü Olmak ve Basketbol

Alçak gönüllü olan genç basketbolcu adayı takım arkadaşlarının gelişmesine ve güven kazanmasına yardım eder. Basketbol takımının başarı sağlaması için rol oynar.

Alçak gönüllü olmak rakibe saygı duymaktır. Bir maç kazanıldığında rakibi ezici bir tavır takınmaktan uzak durmak demektir.

Bir basketbolcu alçak gönüllüyse kibre kapılmaz. Kendini başka oyunculardan üstün görmez. Bir genç basketbolcu adayının alçak gönüllü olması saygılı ve haddini bilen biri olması anlamına gelmektedir.
 

Alçak Gönüllü Basketbolcular


Alçak gönüllü olan basketbolcular sınırlarını bilir. Haddini bilen genç basketbolcu adayı neyi iyi yapıyor, neyi zayıf olduğunu bilir.

Alçak gönüllü basketbolcular kendilerini geliştirmek için ne kadar çalışması gerektiğini bilir. Ayrıca takım içerisindeki rollerinde başarılı olur. Bir maçtaki kritik pozisyonda en doğru tercihi yapabilir. Örneğin maç şutu kendisine gelmişken şütör oyuncuya pas atacak konumdaysa hiç çekinmeden bu pası atar.

Sonuç olarak;


Alçak gönüllü olmak her insanda olması gereken bir erdemdir. Genç basketbolcu adayının alçak gönüllü olması istenen bir değerdir.

Basketbol ve alçak gönüllülük oyuna değer katar. Oyuncuların ruhsal gelişimlerine katkı sunar. Basketbol ve alçak gönüllülük sportmenlik ruhunu yayar. Bundan dolayı alçak gönüllü olmak basketbolda çok değerli bir erdem olmaktadır.

Basketbolun güzelliğiyle yeni bir yazıda görüşmek ümidiyle...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.