Basketbol ve Eğlence

 Basketbol sadece bir spor değildir. Basketbol bir eğlencedir. Basketbol ve eğlence iç içedir. Basketboldan söz edildiğinde sadece performans değil ayrıca eğlenceli bir aktivite olduğu düşünülmelidir.

Basketbol ve Eğlence

Basketbol Oynarken Eğlenin

Çalıştığınız basketbolcu adaylarıyla eğlenin. Basketbol oynayan grubun eğlenmeleri gerektiğinin farkına varmasını sağlayın. Tüm oyuncularınıza basketbol oyunundan zevk almanın ne kadar önemli olduğunu anlatın.

Antrenörlerin gülümsemesi, enerji dolu olması ve bunu oyuncularına aktarması basketbolu eğlenerek oynadığınızı gösterir. Antrenörün bu yaklaşımının basketbolcu adayları için bir model olduğu her zaman hatırlanmalıdır.

Oyuncular için Basketbolun Eğlencesi


Oyuncular için basketbolu eğlenceli hale getirmek önemlidir. Oyuncular basketbolla eğlenirken gelecekteki çalışma hayatında mutlu ve başarılı olması sağlanabilir. 

Şöyle düşünülmelidir. Eğer oyuncularınız basketboldan zevk alıp eğlenmiyorlarsa günün sonunda basketbolu bırakmak zorunda kalacaklar. Oysa basketbolu eğlenerek oynarlarsa hayatlarının bir yerinde her zaman basketbolun eğlencesi bir yer edinecektir.

Basketbolla hem gelişim gösterip hem eğlenen genç basketbolcu adaylarının teknik ve atletik becerileri bir yandan gelişim gösterecektir.

Basketbolu Eğlenceli Tutun


Basketbol oyununu eğlenceli tutarsak, basketbolcu adaylarının oyuna olan sevgileri artar. Genç basketbolcu adayları oyuncu ve insan olarak gelişmelerine fırsat vermiş olacaktır.

Sonuç olarak oyuncularımızın kazanma ve kaybetme duygularını yaşamalarından önce basketboldan keyif almalarını sağlamak onların gelişim süreçlerine pozitif katkı yaratacaktır. Çünkü basketbol sadece bir yarışma değildir. Basketbol farklı grupları bir eğlence etrafında toplamayı başaran sihirli bir oyundur.

Bir sonraki yazıda görüşene kadar basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Takım basketbolu sevilerek yapıldığı zaman her zaman bir başarı kapısı açılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir taraftan sevdiğiniz şeylerden de eğlenirsiniz.

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.