TBF | 2022-23 SEZONU ERKEKLER BASKETBOLU NASILDI?

 

TBF Erkek Basketbolu Nasıldı?

TBF Erkek Basketbol Ligleri

 

TBF’nin düzenlediği erkek basketbol ligleri 2022-23 sezonunda şu şekilde oldu: Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 2. Ligi, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) olarak düzenlendi.

 

Liglerde sezon sonunda oluşan durumlar şöyle oldu:

 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

 

Play Off Final serisinde Anadolu Efes ile Karşıyaka mücadelesi oyanandı. Seriyi 3-0 kazanan Anadolu Efes Türkiye Sigorta Basketbol Süper liginin şampiyonu oldu.

Depremden dolayı TBF aldığı karar gereğince 2022-23 sezonunda hiçbir takım küme düşmemiştir.

 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi

 

Misli.com Türkiye Basketbol Liginin normal sezonunu birinci bitirerek şampiyon olan Çağdaş Bodrum Spor ve Play Off serisini kazanan Yılyak Samsunspor Basketbol takımları 2023-24 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligine yükseldi.

Süper lige yükselen Çağdaş Bodrum Spor ve Yılyak Samsunspor Basketbola başarılar dilerim. Misli.com Basketbol Liginde ise Akran Gemlik Basketbol ve Antalya Güneşi Türkiye Basketbol 2. Ligine düştüler.

 

Türkiye Basketbol 2. Ligi

 

Türkiye Basketbol 2. Liginin Play Off serisi finalinde Kapaklı Spor ve Çayırova Belediyesi karşı karşıya geldi. Finali kazanan Çayırova Belediyesi Türkiye Basketbol 2. Ligi şampiyonu oldu.

Türkiye Basketbol 2. Liginde finalist olan Kapaklı Spor ve şampiyon Çayırova Belediyesi önümüzdeki sezon Misli.com Basketbol Liginde mücadele etmeye hak kazandılar.

Her iki takıma da önümüzdeki sezonda başarılar dilerim.

 

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi

 

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubunda şampiyonluğa Iğdır Basketbol ulaştı. İkinci olan Efe Akademi Haznedar Doruk takımları ise önümüzdeki sezon Türkiye Basketbol 2. Ligine yükselmeye hak kazandılar.

Üst lige çıkan takımları tebrik eder. Küme düşen takımların güçlenerek hedefledikleri lige çıkmalarını temenni ederim.


Erkekler Federasyon Kupası


Yüksek skorla geçen final maçında Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler ile Samsunspor karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler Erkekler Federasyon Kupası şampiyonu oldu.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.