ALMANYA | ÖZEL OLİMPİYAT DÜNYA OYUNLARI BERLİN 2023

Stralsund Belediyesi

 Hansestadt Stralsund Host Town Programı

Sosyal sorumluluklarım kapsamında dahil olduğum Özel Olimpiyat Türkiye ile 17-25 Haziran 2023'te Berlin'de düzenlenecek Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunlarının ilk bölümünü Almanya'nın Stralsund kentinde tamamladık.

3x3 karma pota basketbol takımından söz etmeden önce Stralsund kentindeki uyum sürecimizden söz etmek istiyorum. Kentin nüfusu 60 bin ve buradaki halkın 10 bini spor ile uğraşmaktadır. Kentin voleybol takımı 2. lig şampiyonu olarak 1. lige yükselmiş. 

Özel Olimpiyat Türkiye'yi ağırlamak için çok istekli olmuşlar. Almanya'ın en kuzeyinde Baltık Denizine komşu olan kent gerçekten muhteşem bir şehir. Şehrin halkı Özel Olimpiyat Türkiye ile oldukça yakından ilgilendi. Kendilerinin misafirperver hareketlerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Gurbetçi vatandaşlarımız Özel Olimpiyat Türkiye'yi burada yalnız bırakmadılar. En sıcak selamlarını Türkiye'ye gönderdiler. 

Stralsund Belediye başkanı ilk gün bizi makamında ağırladı. Şehri daha yakından tanımak için hem sunumlar gerçekleştirdi. Hem de şehir turu ve buradaki kamp sürecimiz boyunca bizimle ilgilenen pek çok gönüllü arkadaş oldu. Gönüllülerimizden ikisi Nergiz ve Batu'nun Türkiye'ye özel selamları var.

Stralsund ile İlgili Karşılaştığım İlginç Şeyler

Burada en ilgimi çeken ve yazıyı yazdığımda hala beni en heyecanlandıran şey şu oldu. Burada gündüzler yaklaşık 17 sürmektedir. Coğrafi bilgi olarak bunu her ne kadar bilsem de yaşamak ayrı bir duygu oldu.

Baltık denizinde olması sebebiyle sembolik olarak denize girmek ayrı bir keyif oldu.

Şehrin nüfusunun az olmasına karşın büyükşehirlerde ihtiyacınız olan her şeyi Stralsund'ta karşılayabilmemiz benim için ilginç olan başka bir şeydi.

Spora değer veren bir kent olan Stralsund pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Şehirden Baltık Denizini yüzerek Almanya'nın en büyük adasına gitmek, Ada ile şehri bağlayan köprüdeki maraton katılımı çok yüksek olan sporlardan bazılarıdır.

Stralsund gibi bir şehri görmek beni çok fazla memnun etmiştir. Teşekkürler Stralsund.

3x3 Karma Pota Basketbol Takımının Hazırlıkları Nasıldı?

İlk antrenman yaptığımız salon devasa büyüklükteydi. Oyuncularım daha önce böyle bir salonda antrenman yapmadıkları için oldukça şaşkın karşıladılar.

Suyumuzdan, duş odalarına kadar her şey özenle hazırlanmıştır. 2 saat antrenman süresi tanınan Özel Olimpiyat Türkiye 3x3 karma pota basketbol takımı buradaki antrenmanları oldukça verimli yaptı.

15 Haziran 2023'te Stralsund'tan Berlin'e hareket ederek Specials Olympics World Game Berlin 2023'ün havasını iyice yaşamaya başlayacağız.

Açılış törenini Özel Olimpiyat Türkiye olarak 100 bin kişinin önünde gerçekleştirme heyecanını artık tamamen yaşamaya başladık.

Türkiye'ye madalyalar ile dönme umuduyla.

Stralsund Televiziyonuna Çıkan Haberlerimiz







Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.