Aktif Yaşam Tarzı ve Basketbol

 Aktif yaşamdan kasıt günlük rutinin içerisinde olabildiğince fiziksel aktivite yapmak algılanmalıdır. Aktif yaşam tarzı ve basketbol bu konuda sıkı bir ilişki içerisindedir.

Aktif Yaşam ve Basketbol

Aktif Yaşam Tarzı

Aktif yaşam tarzının birçok faydası vardır. Bunlar arasında; yaşam kalitesinin artması, kronik rahatsızlıklardan uzaklaşmak en önemli avantajları olarak sıralanabilir.

Basketbolu bir hayat tarzı haline getirmek ve her gün basketbol oynamak aktif bir yaşam tarzı içerisindedir. Aktif bir yaşam tarzını basketbol alışkanlığıyla her bireyin fiziksel ve ruhsal olarak isteyeceği pek çok şeyi başarmasına hizmet edebilir.

Basketbolla Aktif Yaşam Tarzı

Basketbol her ne kadar aktif yaşam tarzı edinmek için gerekli olsa da basketbola yeni başlayan genç basketbolcu adaylarının bir takım eksiklikleri olmaktadır. Bunlar;

Henüz basketbol oynamaya hazır olmadan basketbolu performans düzeyinde yapmaya çalışmak çoğu ebeveynin çocukları için seçtiği hatalı yollardan biridir. Oysa çoklu spor modeli eğitimi alan bireyler bir takım fiziksel ve atletik becerileri sağlıklı yerine getireceklerinden dolayı ardından basketbola başlamaları onların bu branşta ilerlemesini sağlayacaktır.

Bunun için daha küçük yaşlardayken LTAD (Uzun süreli sporcu gelişim modeli) eğitimi almaları önemlidir. En azından küçük yaşlardayken çocukların jimnastik, atletizm, yüzme sporlarının yanında başka sporları yapmaları basketbola başlamaları için sağlıklı ön hazırlık anlamına gelecektir.

Basketbola Başlamadan Önce

Basketbola başlamadan önce birden fazla spor yapan çocukların sportif anlamda daha güçlü olduğu ve sakatlık risklerinin daha az olduğu araştırmalarda tespit edilmiştir. 

Dolayısıyla LTAD modeli bir yaklaşımdan sonra gerek performans olsun gerekse aktif yaşam tarzı ve basketbol ilişkisi olsun sağlıklı birleştirilebilir.

Aktif yaşam tarzının basketbolla yürütülmesi basketbolun doğasında var olduğundan dolayı genç basketbolcu adayları için basketbol hayat boyu sürdürülebilir bir spor olmaktadır. Basketbol ve aktif yaşam tarzı kişinin yaşam kalitesini arttıracağı kaçınılmazdır.

Bundan dolayı her bireyin basketbolu hayatına sokmalarını kesinlikle önermekteyim. Aktif yaşam tarzınızı basketbolla süslemeniz dileğiyle sonraki yazılarda görüşürüz.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.