Basketbol Takımında Arkdaşlık

 Basketbol başka hiçbir şeyin yapamayacağı şekilde insanları bir araya getirmektedir. Basketbol takımında oluşan bu arkadaşlıklar bir ömür boyu devam etmektedir.

Takım Arkadaşlığı

Takım Arkadaşlığı

Bir basketbol takımında arkadaşlarına duyulan saygı çok önemlidir. Takım arkadaşları olarak iyi oynamak için iletişim güçlü tutulur. Takımın iyi olması için fedakarlık yapacak kadar basketbol takımı arkadaşlığı birbirini önemser.

Takım arkadaşlığı ve takım ruhu oyuncuların ben demeyi bırakıp biz demeye başladığı andan itibaren oluşmaya başlar. Böylece uzun zamana yayılan mükemmel arkadaşlıkların temeli atılır. Çünkü takım ruhu aynı değerleri paylaşan ve ortak hedefler için mücadele eden basketbolculardan oluşur.

Takım Arkadaşlığı ve Ruhu

Takım arkadaşlığı ve takım ruhunu Emerson Fosdick’in şu sözleri çok güzel özetlemiştir.

“Yaprak, benim hayatım daldadır der. Dal, benim hayatım köktedir der. Kökse, benim hayatım yaprakta, dalda ve gövdededir der. Daldaki yaprakları koparırsanız ben ölürüm.”

Bir basketbol takımındaki arkadaşlıklar birbirlerine görünmez zincirlerle bağlıdır. Bir basketbol maçında bu zincirleri görünür kılan şeyler; yardımlaşmalar, paslaşmalar ve oyuncuların iletişimi olmaktadır. Bazen yere düşen bir oyuncu kaldırmak için birlikte yerdeki oyuncuya doğru koşan arkadaşlarından basketbol takımındaki arkadaşlık görünür.

Takım Arkadaşlığın Değeri

Basketbol takımda arkadaşlığının çok değerli bir erdem olduğunu pek çok örneklerle ispatlayabiliriz. Ama asıl önemli olan bir basketbol takımında görünmez zincirlerle oluşan bağdır. Arkadaşlıkların bir ömür sürdürülebilir olmasıdır.

Basketbolda takım arkadaşı olmak, bir aile olmaya benzer. Takımınız da eviniz olur. Bir evdeki insanlar nasıl birbirini düşünür, kollar ve severse; basketboldaki takım arkadaşlığı da öyle olur.

Basketbolda takım arkadaşlığı demek; birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için anlamı ifade eder.

Bu yazı basketboldaki takım arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımdır.

Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Evet basketbol tüm takım oyunları gibi bir elin parmakları gibidir.O parmakları yumruk yapmak ve daha güçlü kılmak,yöneticilerin,antremörlerin koçun,hatta seyircilerin işidir.
    Bence aileden ileri bir durumdadır.Ailede çeşitli işler yapılır,oysa basketbolda herkes basketbol işini yapar ve bir konuda başarı için yumruk olmaya çalışırlar.Ayni işe emek verip onunla yaşamak Empati yapmayı kolaylaştırır. Giderek bu duygular rakipleride anlamaya,empati yapmaya götürür insanı.
    İyi ve güçlü takımlar sizin ilerlemenizi sağlayan bir özne durumundadırlar."zıtların birliği" sizi sosyal yönden geliştiren bir diyalektik bakış açısıdır. Elbette iç ve dış çelişkiler geliştiricidir ve devinim yaratır.Arkadaşlıklar,empati bu süreçler içinde gelişir ve kalıcı arkadaşlıklara vesile olur ve unutulmaz olurlar.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim:
      "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" sözü takım olabilmiş basketbol takım arkadaşları içindir. Parmaklar bir araya gelince yumruğun sillesindeki güç gibi.

      Ayrıca "zıtların birliği" ilkesiyle takım arkadaşlığı kavramını ileri bir boyuta taşımış oluyorsunuz. Doğrudur zıtlar iç içe yaşar. Herşey zıttını bağrında barındırır. Takım arkadaşlığında sportmenlik ruhu kaybolduğundaysa bu zıtlıklar gün gibi ortaya çıkmaktadır.

      Erdem kavramları basketbol takımında vücut bulduğunda görünmez bağlarla birbirini tutan uzun süreli arkadaşlıklar sağlam temellerle başlamış olur.

      Bu güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.