Dengeli Yaşam ve Basketbol

 Dengeli yaşam ve basketbolun ilişkisini şöyle açıklayabilirim. Genç basketbolcu adaylarının kontrol altına alabilmesi olarak yorumlanabilir. Çünkü dengeli yaşam bireylerin duygularına yön verir. Basketbolsa burada rol oynar.

Dengeli Yaşam ve Basketbol

Basketbol ve Dengeli Yaşam

Sağlıklı beslenme ve düzenli basketbol oynamak dengeli bir yaşam sürdürmenin önemli koşullarındandır. Basketbolun buradaki rolü, dengeli bir yaşam sürülmesi için gerekli olan tüm motivasyonları verebilecek özelliklere sahip olmasıdır.

Basketbolla Dengeli Bir Yaşam Sürdürmek

Dengeli bir yaşam sürdürmek için sağılığın korunup, güçlendirmesi için basketbol oynanabilir. Dengeli bir yaşam için hayattan anlam bulacak şeyler aranmalıdır. Bu anlam basketbol olabilir. Bireyler hayattan bir anlam ararken ne kendisine ne de başkasına zarar vermeden bunu yapmalıdır. Basketbol bu iş için biçilmiş kaftandır.

Bedensel ve ruhsal doyum yaşandığında dengeli bir yaşam beraberinde gelir. Böyle bir durumda genç basketbolcu adayları oynadıkları oyundan keyif almaya başlarlar.

Basketbola Küçük Aralar Vermelisiniz

Tüm bunları göz önüne getirildiğinde şunu unutulmamalıdır. Genç basketbolcu adayı oyunu ne kadar çok sevse de aşırıya kaçan antrenmanlar yapmak bir tükenmişliğe yol açar. Bu nedenle hiç ara vermek istemiyor olsalar bile haftada 1 gün dinlenme verilmelidir. Hatta sezonun bir bölümü kısa süreliğine de olsa basketboldan biraz uzak kalmak faydalı olacaktır.

Basketbola bu şekilde ara verilmesinin bir faydası, sahaya yeniden çıkıldığında liderlik özellikleri başta olmak üzere atletik beceri gelişimi süreklilik kazanacaktır.

Yapılan bu küçük aralar genç basketbolcu adaylarını çok yönlü bir insan yapmasına yardımcı olur. Farklı ortamlarda, kültürlerde sosyalleşmesinin önünü açar.

Dengeli yaşam ve basketbol çok yönlü insan olarak oyuncuların bireysel gelişimine yardımcı olacaktır.

Dengeli yaşam ve basketbolla kalmanız dileğiyle.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.