Güven ve Basketbol

 Bireyin korku, kuşku ve çekinme duymadan kendisine inanmasına kendine güven denir. Basketbol ve güven bu konuda birbiriyle sıkı bir bağ içerisindedir.

Basketbol oynayan genç basketbolcu adayının kendine güveni varsa, hayata ve olaylara yapıcı bir gözle bakar. Kendisine, yeteneklerine ve becerilerine inanır. 

Güven ve Basketbol

Basketbolun Güven Duygusuyla İlişkisi


Basketbol ve güven antrenmanlarda mutlaka ele alınması gereken bir konu olarak burada öne çıkmalıdır. Güvenin tanımından yola çıkıldığında basketbolla ilişkisi hemen kurulacaktır.

Kendine güvenen kişi yaşamını kontrol etme ihtiyacına cevap verir. Sınırlarını bilen, hangi alanlarda iyi, hangilerinde daha zayıf olduğunu öngörebilir.

Özgüvenli Basketbolcular


Özgüvenli basketbolcular, bazı beklentileri gerçekleşmese bile, kendilerini kabul etmeyi ve olumlu düşünmeyi sürdürürler. Kendine güvenmenin bir başka olumlu yansıması, kişinin kendisini değerlendirirken başkalarının onayını alma ihtiyacı duymamasıdır.

Özgüven duygusu, dış dünyaya ve diğer insanlara güven duymakla ilişkilidir.

Güven duygusu kendini tanımak ve kendini sevmekle başlar. Kendini seven kişiler kendilerine güven duyarlar ve kendileriyle barışık olurlar. Özgüvenli kişilerin her zaman belli hedefleri olur.

Basketbolla Güven ve Özgüven Kazanmak


Basketbol, genç basketbolcu adaylarına güven ve özgüven duygularını aşılamaktadır. Bu yüzden düzenli basketbol antrenmanı yapan çocukların akademik başarılarıyla bağlantılı olumlu bir ilişki vardır.

Basketbol antrenmanları yapıldığında çocukların güven duygularını ve özgüvenin önemini vurgulayan çalışmalar yapılmaktadır. Yapabilirsin, takımın ve koçun sana inanıyor gibi ifadeler kullanarak çocuklara rehberlik edilmektedir.

Sadece antrenmanlarda değil maçlarda da çocuklar basketbol oynarken güven duygusunu hissetmesini ve bunun farkında olması sağlanır.

Güvenin çocuğa kattığı değerler düşünüldüğünde ebeveynlere ve çocuklara basketbolun önemi vurgulanabilir.

Yeni bir basketbol eğitimi yazısında görüşene kadar basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

3 yorum:

  1. Her açıdan Çok iyi bir konu ve aynı zamanda çok iyi bir yazı biz oyunculara yardım ettiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler amacım basketbol emekçilerine bir şeyler katmak. Faydalanıyorsanız ne mutlu bana

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.