Basketbol ve Liderlik

 Her bireyin farklı koşullarda liderlik gösterebileceği özellikleri vardır. Basketbol ve liderlik bu yazımın konusunu oluşturmaktadır. 

Her zaman iyi basketbolcu olan kişi takımın lideri olmaz. Cesur, sert ve yürekli oyuncular da liderlik özelliğine sahip olabilir.

Basketbolda Liderlik

Liderlik ve Basketbol


Bir basketbol takımının lider olarak seçtiği genç basketbolcu adayı, kritik durumda iyi fikirlere ve anlayışa sahip olması gerekmektedir. Bu oyuncular doğru zamanda doğru kararlar veren basketbolculardır.

Liderlik yapacak genç basketbolcu adayı koçtan sonra takımın en önemli figürlerinden biri olmaktadır. Lider demek takım kaptanı olmaya aday oyuncu demektir. 

Liderlik Nedir, Nasıl Yapılır?


Basketbolda liderlik yapmak, ortak amaçları gerçekleştirmek için gayret göstermektir. Takım arkadaşlarını hedefler doğrultusunda sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çalışma çabasıdır. Liderlik özelliği doğuştan gelir diye bir kural yoktur. Lider olunabilir. Çünkü liderlik bir süreçtir.

Liderliğin ortak unsurları şunlardır; 
  1. Ortak amaca gitme isteği 
  2. Takım arkadaşlarını yönlendirme 

Lider denilen kişi takım arkadaşlarını yönlendiren ve onları harekete geçiren kişidir. Basketbol takımında seçilen takım kaptanlarının liderlik yapması doğal olarak beklenmektedir.

Takım Kaptanı


Bir takımda lider özelliklerine sahip oyuncular genelde takım kaptanıdır. Takım kaptanları her şeyden önce takımlarının başarılı olmasını, takım arkadaşlarının başarısı için antrenman ve maçlarda büyük efor sarf ederler.

Takım kaptanı antrenör, idareci ve oyuncular arasında bir köprü olarak dengeleri korur ve yönetir. Bir takımdan söz etmek için sağlam adımlar atılmasına katkı sunar.

Basketbol takımında kaptan olan genç basketbolcu adayı aldığı ünvana bakmadan sürecin önemli bir parçası olduğunu bilmelidir.

Haydi basketbol takımı kaptanları iş başına!

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.