Basketbolda Olumlu Olmak

 Basketbolda olumlu olmak önemlidir. Bu yüzden basketbol oyuncuları olumlu kalmaya çalışmalıdır. Antrenman ve maçlarda olumsuz durumu tetikleyen pek çok etken vardır. Ancak takım arkadaşları birbirini destekleyemesi ve yardımlaşması basketbolda olumlu kalmayı sağlayan bir etkidir.

Basketbolda Olumlu Düşünmek

Basketbol Oyununda Olumlu Olmak

Sesle verilen bir destek; basketbolcu adaylarını olumlu olmaya teşvik etmek, gülümsemek, arkadaşın sırtını sıvazlama gibi hareketlerin oyuncuların basketbolda olumlu olmasına yardım eder. Genç basketbolcu adayları olumlu düşünerek anda kalabilmelidir. 

Zor durumlarda pozitif kalmak kolay değildir. Ancak genç basketbolcu adayı bunu ne kadar çok yapmaya çalışırsa zor durumlar o kadar çabuk atlatılır. Basketbolda olumlu olmak, sahada daha güçlü kalmayı sağlar.

Basketbolda olumlu olan oyuncular sorunlarını çözmek için bir yol bulur. Zor durumlarda kaygı, üzüntü ve stres artar. Basketbol sahasında olumlu düşünce yöntemleriyle bu handikabı aşmak için genç basketbolcu adayının olumlu olmayı öğrenmesi gerekir.

Basketbolda Olumlu Düşünmenin Faydaları

Pozitif düşünme, psikolojik ve fizyolojik olarak stresten uzaklaşmayı sağlar. Basketbolda olumlu düşünerek genç basketbolcu adayı takım arkadaşları tarafından saygıyla karşılanır.

Basketbol oyuncularının olumlu olması tamamen kendilerinin elindedir. Olumlu olmaya karar verildiğinde süreç başlar. 

Bu yolda genç basketbolcu adayı;

  1. Kendine güven duymalıdır. 
  2. İyi bir iletişim kurmaya gayret etmelidir. 
  3. Duygularını ifade etmekten kaçınmamalıdır. 
  4. Maçta yapılan hataya takılmayıp geride bırakmalıdır.
Genç basketbolcu adaylarına kaynak olması için “Anda Kalmak” konusuyla ilgili TBF’nin Akademi sayfasındaki koç Ekrem Memnun'un 15. Uluslararası Seminerini izlemelerini önerebilirim.

Anda ve basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.