Basketbol ve Dinlenme

 Basketbol ve dinlenme performansın arttırılması için gereklidir. Genç basketbolcu adayı için dinlenmek çok önemlidir. Dinlenme sonunda yoğun ve yorucu antrenmanlar sonucunda vücut bir sonraki yüklenmeye hazır olacaktır.

Basketbol ve Dinlenme

Basketbolcuların Dinlenmesi


Dinlenmek için uyku düzeni, beslenme, sağlıklı beden ve zihin önemli unsurlardır. Özellikle genç basketbolcu adayının iyi uyuması gereklidir.

Dinlenme dendiğinde yatıp uzanmak olarak anlaşılmadan yukarıdaki unsurları dikkate almak gerekir. Çünkü bir maçta zamanı geldiğinde performansın %100’ünü ortaya koyma fırsatı değerlendirilir.

Basketbol Antrenmanı ve Maçlarındaki Dinlenme


Antrenman ve maçlardaki dinlenme anlarını iyi değerlendirmek performans için gereklidir. Bu kısa molalarda genç basketbolcu adayları birbirleriyle hem konuşabilir hem de nefes kontrollerini sağlayabilirler. Bu molalarda takım arkadaşlarının birbirlerini sahada daha iyi tanıma fırsatı ele geçer.

Eğer olanak varsa maç ve antrenman aralarındaki kısa molalarda genç basketbolcu adayları buz yapmalıdır. Buzu sadece sakatlık olduğunda değil, molalarda yapmak bedeni dinlendirmek için faydalıdır.

Dinlenmenin Önemi


Çok yoğun ve sıkı çalışan basketbol takımları haftada 1 günü dinlenme günü olarak sporculara bırakır. Genç basketbolcu adayı dinlenmenin önemini kavrayarak bu günü kaliteli geçirmesi gerekir.

İlerde basketbolu profesyonel olarak yapmak isteyen genç basketbolcu adaylarının dinlenme zamanlarını kaliteli geçirerek şimdiden kendilerine yatırım yapmalarını tavsiye ederim.

Dinlenmenizi tam yaparak basketbolla kalmanızı dilerim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.