Basketbol ve Hedef Belirleme

 Basketbol ve hedef belirleme iç içe bir kavramdır. Hedef belirleme dendiğinde genç basketbolcu adayı, geleceği düşünerek kendini motive edeceği bir süreç olduğunu anlamalıdır. Bu süreçte genç basketbolcu adayı olmak istediği yeri belirler ve hedefe ulaşmak için bir zaman geçirir.

Basketbol ve Hedef Belirleme

Basketbolcuların Hedef Belirlemesi


Basketbol ve hedefler belirlenirken genç basketbolcu adayı nerede olacağını bilmelidir. Ardından ona göre çalışmalarını yönlendirebilir. Böylece genç basketbolcu adayı onu yolundan edebilecek engelleri fark eder onlarla başa çıkabileceği yolları araştır.

Üst düzeyde başarılı olmuş basketbolculara baktığımızda hepsinin kendilerine bir hedef koyduğunu görürüz. Basketboldaki hedeflerine ulaşmak için çok çalıştıklarını görürüz.

Basketbolda ortaya koyulan hedeflerle bilgiler edinmeye odaklanılmalıdır. Bunu yaparak zaman ve elde edilecek şeyin ne olduğunun ayırımı yapılabilir.

Basketbolda hedefler belirlerken önce büyük amaçlar sonra alt erekler belirlenmelidir. Böylece genç basketbolcu adayı olarak adım adım ilerleme elde edilir.

Hedef Belirlemede Koçun Rolü


Antrenör, oyuncularına hedef belirleme sürecinde rehber olmalıdır. Basketbolcuların başarılı olması için oyunculara koç destek olan önemli bir figürdür. Koçun oyuncuları disiplinli, çok çalışması gerektiğine ve istikrarlı olmalarına inandırması gerekir.

Daha önemli olanı genç basketbolcu adayı hedefine giderken okul hayatını ve yaşamının diğer öğelerini bu doğrultuda ilerletebilir. Hedefe ulaşmak için bir ahenk halinde ilerlemeyi alışkanlık haline getiren genç basketbolcu adayı, yetişkinlik döneminde öğrendiklerini buralarda kullanmaya başlayacaktır.

Basketbolda Hedef Belirlemede Oyuncular


Oyuncuların hedefi illa profesyonel basketbolcu olmak değildir. Basketbolun kazandıracağı alışkanlıklar sayesinde kendilerini gerçekleştirme fırsatlarını bulacaklardır.

Dolayısıyla hedef belirlemek herkes için önemlidir. Çünkü o doğrultuda iş, okul, antrenmanlar ve planlamalar yapılabilir. Basketbol ve hedef belirlemek sadece performans değildir. Hedef belirlemek ayrıca genç basketbolcu adayının kendine yaptığı uzun vadeli bir yatırımdır.

Genç basketbolcu adayının bu doğrultuda baktığımızda hedefi; iyi insan, iyi basketbolcu ve iyi öğrenci olmasıdır.

Basketbol ve hedeflerinizin gerçekleşmesini ümit ederim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.