Spor Okulları Başlangıç Seviyesine Bir Drill

Bu yazıda spor okulları için başlangıç seviyesine yönelik bir drill göstermek istiyorum. Bu drill hem beceri gelişimi hem de atletik gelişimi arttırmak amacıyla yapılabilir.

Lay up For beginings


 1-2 ve Zıpla Drilliyle Turnike Adımlaması Öğretimi

Turnike teknik becerisini çoğu koçlar öğretirken pek çok zorluklarla karşılaşır. Minik basketbolcu adaylarının fiziksel gelişimleri ve atletik becerilerinin henüz oturmamış olduğunu düşünüldüğünde zorluğun ne yüksek olduğu akla gelir.

Spor okulları başlangıç seviyesinde olan minik basketbolcu adayları için bireysel gelişimlerine katkı sunacağını umduğum 1-2 ve zıpla drillinin detaylarını aşağıda sıralayacağım.

Turnike öğretimiyle birlikte atletik becerilerin gelişeceği 1-2 ve zıpla drilli şöyle olacaktır. Bu çalışmalarda turnikeyi spor okulu basketbolcularına öğretmek için güzel bir drilldir.

1-2 ve Zıpla Drilli

1-2 ve zıpla drilli aşağıda maddeler halinde sıraladığım protokol dikkate alınarak yapılmalıdır. Minik basketbolcuların turnikeyi öğrenmeleri için gerekli ön hazırlıkları içermektedir.
Drill: 1-2  ve Zıpla

  1. Sporcular dip çizgide gruplar halinde dizilirler.
  2. Basketbolcu adayları, antrenörün işaretiyle birlikte 1-2 ve Zıpla komutunu yerine getirirler.
  3. Antrenör, basketbolcu adaylarının hangi ayakla başlayacaklarını önceden belirtir.
  4. Oyuncular 1,2 adım attıktan sonra tek ayak ile zıplayıp çift ayaklarının üzerine düşerler. 
  5. Minik basketbolcular zıpladıkları ayaklarının ters eliyle yukarı uzanmalılardır. Yani sağ ayakla sıçrama gerçekleşirse sol elle yukarı uzanılır. Konmalar çift ayakla yapılır.
  6. Tüm oyuncular antrenörün işaretiyle harekete başlamalıdır.
  7. 1-2 ve zıpla drilli bir dip çizgiden diğer dip çizgiye kadar devam eder.


1-2 ve Zıpla Drillinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Minik basketbolcuların antrenörün komutları dışına çıkmasına izin verilmemelidir. Hareket doğal bir hal alana kadar ayak ve kol vurgusu mutlaka yapılmalıdır.

Minik basketbolcuların konmayla ilgili yaşayacakları sorunları olabilir. Antrenör burada devreye girerek minik basketbolcu adaylarının çift ayak üzerine konmalarını sağlayıcı dönütler vermesi gerekir.

Basketbola yeni başlamış minik basketbolcu adaylarına yolculuklarında şimdiden başarılar dilerim. Umarım bireysel gelişim konusunda arzuladığınız yere ulaşırsınız. 

Şimdilik basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

4 yorum:

  1. Hocam bu teknik çok zor dersse yaptırmayın lütfen

    YanıtlaSil
  2. Turnike adımlaması öğrenirken önemli noktalardan birtanesi antrenörün dediklerini harfiyen yerine getirmektir

    YanıtlaSil
  3. Turnike adımlaması öğrenirken önemli noktalardan birtanesi antrenörün dediklerini harfiyen yerine getirmektir./Enes Bali

    YanıtlaSil
  4. bravo koç çok güzel yazı

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.