ÖZEL OLİMPİYAT TÜRKİYE BERLİN'E HAREKET ETTİ

 

3x3 Karma Pota

Berlin 2023 Karma Pota Basketbol Takımı Hazırlıklarını Tamamladı

 

17-25 Haziran 2023 tarihlerinde Berlin’de düzenlenecek Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları için Türkiye Karma Pota takımı hazırlıklarını tamamladı.

 

9 Haziran 2023'te kampa giren Özel Olimpiyat Türkiye 3x3 karma pota basketbol takımı kamp programı boyuncu günde çift antrenman yaparak çalışmalarını sürdürdü.

Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin ilk gün Üsküdar Gençleri ile oynadığı hazırlık maçını 18-11 kazanmayı başardı.

Berlin 2023 hazırlıklarının ikinci gününde düzenlenen üçlü turnuvada ise Özel Olimpiyat Türkiye 3x3 Karma Pota basketbol ulusal takımımız göz doldurdu.

Turnuvada Kurtuluş Pitbulls, KY Youth Club ve Ulusal takımımız Özel Olimpiyat Türkiye yer aldı. Sadece partner sporculara karış mücadele eden Özel Olimpiyat Türkiye Berlin Dünya Yaz oyunları için madalya hedeflediğini gösterdi.

İlk karşılaşmasını Kurtuluş Pitbulls ile oynayan Özel Olimpiyat Türkiye maçı 16-16 uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda rakibi karşısında ulusal takımımız Özel Olimpiyat Türkiye 18-16 mağlup ayrıldı.

İkinci maçını KY Youth Club ile oynayan Özel Olimpiyat Türkiye etkili oyunuyla maçı 13-10 kazanmayı başardı.

Turnuvada tüm takımlar birer galibiyet alarak sıralandılar. Averaj ile belirlenen sıralama şöyle oldu.

 

  1. Özel Olimpiyat Türkiye 3 Puan +1 Averaj
  2. Kurtuluş Pitbulls 3 Puan 0 Averaj
  3. KY Youth 3 Puan -1 Averaj
Kampın son gününde Kurtuluş Lisesi ile 4 maç yapan Özel Olimpiyat Türkiye 3 mağlubiyet 1 galibiyet alarak hazırlık maçlarını tamamladı. Maçların birinde farklı kaybeden Özel Olimpiyat Türkiye daha sonraki maçlarda toparlandı. 

Başarılı bir kam dönemini geride bırakan Özel Olimpiyat Türkiye 12 Haziran 2023'te Berlin'e hareket etti.

Özel Olimpiyatlar dünyanın en kapsamlı spor organizasyonudur. Berlin 2023’e 4 branşta 11 sporcu ile katılmaktayız. 3x3 Karma Pota basketbol takımımız son derece iyi hazırlanmaktadır.

Sosyal sorumluluklarım kapsamında 2010 yılından bu yana birlikte çalıştığım Özel Olimpiyat Türkiye bünyesinde yer almaktan büyük bir gurur duymaktayım.

Olimpiyat ruhu olan yarışmanın tamamlamasının önemini bilerek umarım ülkemize madalya ile dönerek halkımıza bir gurur yaşatırız.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.