İyi Bir Basketbolcuda Bulunan 4 Özellik

Altyapıdaki basketbolcu adaylarına örnek oluşturması için bu yazıda iyi bir basketbolcuda bulunan 4 özellikten söz etmek istiyorum. 

İyi bir basketbolcuda bulunan 4 özellik: Takım arkadaşını desteklemek, %100'ünü vermek, takımdaki sürece güvenmek ve iyi bir beden diline sahip olmaktır.

Basketbolcudaki Özellikler

İyi Bir Basketbolcunun 4 Özelliği Hakkında

Genç basketbolcu adaylarının kişisel gelişimine katkıda bulunması için bireysel antrenmana ihtiyacı vardır. Bundan dolayı bireysel teknik becerilerin önce doğru formda yapılması ardından uygun hızda yapılması gerekmektedir.

Ancak teknik becerilerini destekleyen davranış bütünlüğü genç basketbolcuların ilerde arzuladıkları yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacaktır. 

Örneğin teknik donanımları yeterince gelişmemiş bencil oyuncuların üst seviyelerde yer alamadıklarına her gün şahit olmaktayız. A takım seviyesine çıkmak isteyen genç basketbolcu adayı saha içinde ve saha dışındaki karakterlerini geliştirmek zorundır.

İyi Bir Basketbolcu Olmanızı Destekleyen Erdemler

Bir takımın oyuncularının başarılı olmasını sağlayan bazı erdemleri olması gerekmektedir. Bu erdemler bireysel basketbol teknik gelişimini yukarıya çekmektektir. Basketbol teknik gelişimini destekleyen bu erdemleri tıklayarak ilgili yazılara ulaşabilirsiniz:


Bu yazıda basketbolculardaki erdemleri destekleyen iyi bir basketbolcuda bulunan 4 özelliği eklemelisiniz. Basketbol sporu oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Basketbolun içindeki karmaşık yapıyı sistemli bir çalışmayla giderilebilir. Teknik beceriler, sahip olunması gereken erdemler ve genç basketbolcuların ihtiyacı olan bazı özelleri hem pratik yaparak hem de teoride çok çalışmak şarttır.

Şimdi iyi bir basketbolcuda bulunan 4 özelliği inceleyelim:

Takım Arkadaşını Desteklemek

İyi bir basketbolcu takımdaki arkadaşlarını her koşulda desteklemelidir. Takım arkadaşının başarılı olabilmesi için onu desteklemelidir. Takım olarak başarı kazanıldığında kendisinin bireysel gelişimine katkı sağlayacağını bilir.

Takım arkadaşını destekleyen iyi bir basketbol oyuncusu takım arkadaşlarının da onu destekleyeceğini bilir. 

%100'ünü Vermek

İyi bir basketbolcuda bulunan özelliklerden biri, antrenman ve maçlarda %100 efor vermektir. İyi bir basketbol oyuncusu antrenmandaki tüm drillerde ve maçlarda elinden gelen en iyi performansı göstermeye çalışır.

Örneğin iyi bir oyuncu, line drill yapıldığında geri adım atmaz. Elinden gelen en iyi sürede line drilli tamamlamaya çalışır. %100'nü basketbol sahasına yansıtan genç basketbolcu adayı kişisel gelişimine katkıda bulunur. En iyi performansını gösteren genç basketbolcu adayı takımının gücünü yukarı taşımaya yardım edeceğini bilir.

Sürece Güvenir

İyi bir basketbolcuda bulunan diğer özellik takım sürecine güvendir. İyi bir basketbolcu takımının sistemine, antrenman müfredatına, oyun taktiklerine güvenir. Sürece güvenen genç basketbolcular takımın gelişimine bilinçli katkıda bulunur. 

Sürece güvenen genç basketbolcu adayı play off dönemi başladığında hem kendisi hem de takımıyla en üst seviyede müsabakalarda direnç göstermeye başlayacağını bilir.

İyi Bir Beden Diline Sahip Olur

Genç basketbolcu adayının iyi bir beden diline sahip olması gerekir. Dışardan izleyenler için olumsuz bir beden dili oluşturmaz. İyi bir basketbolcu şunu bilir: İyi bir beden diline sahip olmak olumlu bir süreci başlatır. Olumlu olmanın güçlü bir iletişim aracı olduğunu bilir.

Genç basketbolcu adayına şunu tavsiye ederim. İyi bir basketbolcuda bulunan 4 özellik olan takım arkadaşını desteklemek, %100'ünü vermek, sürece güvenmek ve iyi bir beden diline sahip olmanın ne olduğunu özümsemeleridir.

Genç basketbolcu adaylarına fikir verebilmek için iyi bir basketbolcuda bulunan 4 özellikten söz ettim. Umarım iyi fikirler alırsınız. A takıma çıkarak basketbolla kalmanız dileğiyle.
Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. Bu özelliklerin gelişmesi için elimden gelenin en iyisini yaparak geliştireceğim bana iyi bir fikir verdiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Hocam çok güzel anlatiyorsunuz basketbolu

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.