Basketbolda Ne Yaptığın Değil Nasıl Yaptığın Önemlidir

Dünyanın her yerinde milyonlarca insan basketbol oynuyor. Kimisi eğlence için oynuyor, kimisi gelişmek için kimisi de işi olduğu için basketbol oynuyor. Performans için basketbol oynayan genç basketbolcu adayları şu altın öğüdü unutmayın: "Basketbolda ne yaptığın değil nasıl yaptığın önemlidir."

Basket oynuyorum


Basketbol Antrenmanları

Dünyanın dört yanında milyonlarca kişi basketbol oynuyor. Gelişmek isteyen genç basketbolcu adayları aşağıdaki bakış açısına dikkat etmelerini öneririm.
  1. Herkes aynı basketbolu oynuyor.
  2. Herkes aynı drilleri yapıyor.
  3. Herkes aynı antrenmanları yapıyor.
Madem böyle o zaman genç basketbolcu adaylarının hepsinin oyuncu olması gerekir dediğinizi aklınızdan geçirdiğinizi düşünüyorum. Ancak buradaki fark aynısını yapmak değildir. Nasıl yaptığınızdır. Unutmayın; basketbolda ne yaptığın değil nasıl yaptığın önemlidir.

Belki bir takımın drillini çok beğendiniz onu çalışıyorsunuz. Ancak bu drilli amacına uygun olarak gerçekleştirmediğiniz takdirde eğlenceden öteye birşey kazanamazsınız.

Basketbol Antrenmanlarını Nasıl Yapmalısınız?

Basketbol antrenmanlarınızı nasıl yapmalısınız? Esas yanıtlamanız gereken soru budur. Örneğin çok basit görünen 2ye0 fastbreak alıştırmasını ele alalım. Ne yaparsınız? Toplu oyuncu dribling yapar. Arkadaşına pas verir. Turnikeyle bitirilir.

2ye0 fastbreak drillini bu minvalde yaparsanız hata yapmış olursunuz. Mesela basketbol antrenmanlarınızdaki 2ye0 fastbreak çalışmalarında neler yapabilirsiniz. Kısaca açıklamaya çalışayım.

  1. İki oyuncunun koşması gereken kulvarların doğru kullanılması, H
  2. Koşu hızının ayarlanmış olması, 
  3. Dribling yapan oyuncunun uygun pas açısı yaratması, 
  4. Pasın uygun hız ve açıda gitmesi, 
  5. Turnikeden sonra hücum ribaundunun takibinin yapılmasına dikkat edilmesi vs.
Eğer genç basketbolcu adayları yukarıdaki kriterlere dikkat ederek 2ye0 fastbreak çalışmasını yaparlarsa, dışarda çalışan diğer genç basketbolcu adaylarıyla aralarında fark yaratmış olur. Yoksa dünyanın her yerinde insanlar basketbol oynuyor. Oysa ne yaptığın değil nasıl basketol oynadığın önemlidir. Bu detay sizinle diğer genç basketbolcu adayı arasında fark yaratmanızı sağlar.

Antrenmanlarınızı Ciddiye Alın

Genç basketbolcu adayları antrenmanlarını son derece dikkate alarak ciddi çalışmaları gerekir. Kaybedilecek zamanınız yoktur. Bundan dolayı basketbol antrenmanlarında ne kadar nitelikli çalışacakları onların hedeflerine ulaşmalarına o kadar çok yardım eder.

Genç basketbolcu adayları koçun herhangi bir drillde ne istediğine dikkat etmelidir. Alıştırma içerisinde ne isteniyorsa onu yaparak nasıl çalışması gerektiğini öğrenmelidir.

Basketbol Öğütlerine Kulak Verin

Basketbol eğitimi alan genç basketbolcu adaylarına süreç içerisinde benzer pek çok öğütler verilecektir. Bu yazımdaki gibi öğütleri değerlendirmenizi öneririm. Zaman içerisinde doğruluğu sabitlenmiş basketbola dair bu özlü sözler sizler için birer rehber olacaktır.

Basketbol vecizelerinden bir örnek verdiğim bugünkü söz genç basketbolcu adayları için çok önemlidir. Düşünmenizi öneririm.

Basketbolda ne yaptığın değil nasıl yaptığın önemlidir.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Gerçekten beğendiğim bi konu olmuş teşekkür ederim bu çabanız için:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.