Penetreyi Geliştirecek 2 Drill

 Basketbol eğitiminin bu yazısında genç basketbolcu adayları için penetreyi geliştirecek 2 drillden söz etmek istiyorum. Genç basketbolcu adayları için penetre edebilmek onların bireysel gelişimi için çok önemlidir.

Basketbol Drill

Penetrenizi Geliştirmeye Yarayan 2 Drill

Genç basketbolcu adaylarının penetrelerinin gelişimi onların bireysel gelişimine direkt etki etmektedir. Genç basketbolcu adayları 1e1 oynamayı başardıklarında basketbol derinliklerine doğru yol alma evresine girmeleri demektir.

Bundan dolayı penetreyi geliştirecek 2 drilli bu yazıda genç basketbolcu adaylarıyla paylaşmak istiyorum. Penetrenizin gelişmesini istiyorsanız üçlü tehdit konusuyla başlamınızı öneririm. Üçlü tehdit yazısına tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Penetrenizi Geliştiren 2 Drill Hangileridir?

Penetrenizi geliştirecek 2 drillin adı 2 Nokta Arası Atak ve Atak Reaksiyonudur. Her iki drillde de amaç savunmanın boşluğuna atak yaparak çembere gitmektir. Böylece genç basketbolcu adayları yavaş yavaş savunmayı okumayı öğrenirler. 

Penetreyi geliştirecek olan 2 drillde de yarı sahadan sonra daraltılmış dar alanda tam sahada 1e1 oynayarak hem savunma hem hücumdaki temel becerilerinizi geliştirmek için bol bol pratik yapmak fırsatınız olacaktır.

2 Nokta Arası Atak

Drill: 2 Nokta Arası Atak

Penetreyi geliştirmeye yarayan drillerden biri 2 nokta arası atak alıştırmasıdır. Bu alıştırmayı şöyle uygulayabiliriz.
  1. Savunma oyuncusu 2 kuka arasında yer alır.
  2. Savunma oyuncusunun karşısında toplu hücum oyuncusu vardır.
  3. Savunma oyuncusu sağındaki ya da solundaki kukaya eliyle dokunarak tekrar topun karşısına geçmeyi hedefler.
  4. Savunma bir kukaya temas için harekete başladığı anda diğer kukanın arkasından driblingle geçerek potaya atak yapmalıdır.
  5. Hücum oyuncusunun amacı savunmaya yakalanmadan çembere kadar gitmek olmalıdır.
  6. Çembere atak yapıldıktan sonra yan çizgiyle faul çizgisi arasındaki dar alanda tam sahada 1e1 oynanır.
  7. Tam saha 1e1 başlarken hücum ve savunma rollerini değiştirir.
  8. Tam saha 1e1 başlamadan önce check out yapılarak hücum başlar.
  9. Drill yarı sahada ve tam sahada tam performans gösterilerek yapılmalıdır.
  10. 1e1 oynayacak genç basketbolcu adaylarının beceri düzeyleri aynı olursa, gelişimleri daha hızlı olacaktır.

Atak Reaksiyonu

Drill: Atak Reaksiyonu

Genç basketbolcu adaylarının penetresini geliştirecek ikinci drill Atak reaksiyonudur. Bu alıştırmada hücum oyuncusu savunmayı okuyup doğru yöne atak yapmasını geliştirecektir.

Atak reakisoyonu drillinde savunma ve hücum oyuncusu arasında 1 kuka bulunur. Savunma oyuncusu kukanın sağından ya da solundan hücum oyuncsuna atak yapar. 

Hücum oyuncusu dribling yaparak savunma oyuncusunu atağını bekler. Savunma oyuncusunun atak yaptığı yönün tersine çembere atak yapmalıdır.

Bir önceki drillde olduğu gibi yine daraltılmış dar alanda tam saha 1e1 oynanır.

Genç basketbolcu adayları bilmelidir ki, 1e1 becerinizi hücum ve savunmada geliştirdikçe gelişiminiz sağlıklı bir yol alacaktır. Bunun için özellikle off sezonda 1e0 becerilerinizi geliştirmek için çok çalışmalısınız.

Genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimi için faydalı olan penetreyi geliştirecek 2 drill uygulamalarında başarılar diliyorum.

Basketbolla kalın.


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.