Genç Basketbolcu Adayları Arasındaki Farklar

Genç basketbolcu adayları oyuncu olmak istiyorlarsa şuna baksınlar. İster profesyonel oyuncu olsun, isterse basketbol eğitimine yeni başlayan iyi oyuncular olsun fark etmeksizin hepsinin ortak noktası şudur: Gelişmek isterler, basketbolu severler, çok çalışmayı isterler.

Genç Basketbolcu Adaylarındaki Farklar

Genç Basketbolcuların Yaratacağı Farklar

Genç basketbolcu adayları basketbol eğitimi almaya başladıkları andan itibaren bir gelişim içerisinde yer alırlar. Kimisi basketbolu belli bir seviyeye kadar oynar. Kimisi basketbolu bir iş olarak yapmaya devam eder. 

İlerde basketbolu işiniz olmasını istiyorsanız, altyapıda bulunan oyunculardan üst seviyedeki usta basketbolculara kadar şu ortak noktalara sahip olmalısınız.
  1. Basketbol oyunundaki gelişiminizi isteyin.
  2. Basketbol oyununu çok sevin.
  3. Çok çalışmaktan asla vazgeçmeyin.
Yukarıdaki üç madde genç basketbolcu adaylarına bir klavuz olabilir. Basketbolcu olma yolunda günün sonunda altyapıdaki en iyi oyuncudan üst yapıdaki tüm oyunculara kadar herkesin bu özellikleri barındırdığını görecekler. Zaman yakınken genç basketbolcu adayları bu öğüde kulak vermelidir.

Dışarda Binlerce Genç Basketbolcu Adayı Olduğun Her Zaman Hatırlayın

Şunu hiçbir zaman unutmayın sizin antrenmanlarınız çok değerlidir. Zamanınızı boşuna harcamayın. Çünkü sizin harcayacağınız her zamana karşı dışarda binlerce genç basketbolcu adayı oyuncu olmak için ölesiye antrenman yapmaktadır.

Eğer basketbolcu olmak istiyorsanız hergün gelişim göstermek zorundasınız. Bunun için evvela basketbolu çok sevmelisiniz. Ardından çok ama çok çalışmanız gerekecektir. Aksi durumda genç basketbolcu adayı olmaktan öteye gidemeyeceksiniz. Çünkü sizin boşa harcadığınız her anı değerlendirmeye hazır binlerce oyuncu önünüze geçmeye hazır bekliyor olacaktır.

Tecrübelerimle gördüğüm genç basketbolcu adaylarındaki bazı hatalardan söz edeceğim. Bu hatalar basketbolun teknik ve taktik becerileri değildir. Genç basketbolcu adaylarının yol haritalarını çizerken yaptığı hatalardır.

Basketbolunuzu Geliştirin

Genç basketbolcu adayları her gün yaptığı antrenmanlarla basketbolunu geliştirmelidir. Antrenmanın dışında kalan zamanlarda bireysel gelişimine katkı sağlayacak her tür çalışmaları yapmalıdır. Bunun için dinlenmeden beslenmeye, bireysel antrenmanlardan özel antrenmanlara kadar her alanda kendilerini geliştirmelidir.

Oysa genelde genç basketbolcu adaylarında gördüğüm şudur. Bireysel gelişim için her ne kadar fazladan çalışma yapsalar da genelde içi boş çalışmalar yapmaktadırlar. Örneğin salonun boş olduğu zamanlarda sahada genelde eğlence amaçlı vakit geçirmektedirler. Oysa ihtiyaçları olan basketbol gelişimi olduğunu unutmaktadırlar.

Bireysel gelişiminizin nitelikli olması için evvela iyi bir koçla bir müfredat çerçevesinde sıkı antrenman yapmak gerekir. Ardından atletik performans koçu ve ihtiyacınız olan bireysel becerilere kazandırabilecek bireysel koçunuz gelebilir. Eğer bireysel koçla bir müfredat çerçevesinde ilerlemiyorsanız yine yukarıda altını çizdiğim gibi boşa vakit harcarsınız.

Dışarda nitelikli çalışan bir başka genç basketbolcu adayı gelip sizin yerinizi alacaktır.

Basketbolu Çok Sevin

Genç basketbolcu adaylarının oyuncu olmaları için basketbolu çok sevmeleri önemlidir. Basketbolcu olmak aslında uzun taşlı ve dikenli bir yoldur. Bu kadar sert bir yolculuğu tamamlamak için onu çok sevmeniz gerekecektir.

Genelde genç basketbolcu adaylarından duyuyorum ben basketbolu çok seviyorum. Basketbolu çok seviyorum diyerek onu çok sevemezsiniz. Basketbolu çok sevdiğinizi göstermeniz gerekecektir. Peki genç basketbolcu adayları nasıl basketbolu sevdiklerini gösterebilirler?

Öncelikle sorumluluklarını bilmelidir. Okul-kulüp arasındaki ilişkinin farkında olmalıdır. Derslerinin iyi olmasına özen göstermelidir. Saygılı, sportmen bir kişiliği olmalıdır. Genç basketbolcu adayı hiç bir antrenmanı kaçırmadan her idmana hazır gelmelidir.

Basketbol sahasında tüm dikkatini toplamak için gerekli tüm sorumluluklarını yerine getirmelidir. Böylece hem ebeveynleri hem çevresi tarafından basketbol gelişimini desteklemiş olacaktır. Eğer basketbolu seviyorlarsa basketbola çok emek vermeleri gerektiğini öğrenmelidir.

Çünkü sevgi demek emek demektedir. Basketbolu seviyorsanız ona çok emek dökmelisiniz.

Basketbolu Çok Çalışın

Her işte olduğu gibi basketbolu bir iş olarak düşünüyorsanız çok çalışmalısınız. Çok çalışmadan bir şeyde başarılı olmak ancak sözcüklerde kalır.

Antrenmanlarınıza erken gidip geç çıkın. İdmanlar esnasında elinizden gelenin en iyisini yapın. Koçun sizden istediği şeyleri algılayıp onun en iyisini yapmalısınız. Çok çalışmak başarılı olmak için her işteki ortak noktalardan biridir.

Ben çok çalışıyorum demekle çok çalışılmaz. Eğer basketbolcu olmak istiyorsanız gerçekten fazla mesai vermelisiniz. Örneğin crossover beceriniz iyi değilse onu binlerce kez tekrar etmelisiniz. Antrenmanlar yetmiyorsa bile parklar bahçeler sizin gidip orada çalışın. 

Bunu yapıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız siz çok çalışmıyorsunuz. Sadece çok çalıştığınızı zannediyorsunuz. Zannetmeyin gerçekten çok çalışın. Çok çalışmak acılı bir süreçtir. Merak etmeyin acı sizi öldürmeyecek. Sizi güçlendirecektir.

Genç basketbolcu adaylarının basketbolu arzuladıkları noktada oynamaları dileğiyle antrenmanlarında sonsuz başarılar dilerim. Basketbolla kalın.


Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Herkes çok seviyorum diyor ama sevgisini gösteren gerçekten de yok

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.