Read&React Basketbolu | Gelişimi

Altyapı takımlarının oynamasını önerdiğim read&react basketbolunun gelişimi nasıl olacağını bu yazımda anlatmak istiyorum. Read&React basketbolunu öğretmek isteyen basketbol koçlarına en büyük tavsiyem sabırlı olmalarıdır. Çünkü read&react basketbolunun öğrenilmesi ve ilerlemesi için zamana ihtiyaç vardır.


Read&React Basketbolunun İlerlemesi


Read&React Basketbolunun Akışı


Read&read basketbolunun temel aşamaları alışkanlık haline geldikten sonra artık sistemin geliştirilmesi gerekecektir. Bu dönemde genç basketbolcu adayları read&react basketbolunda hata yaptıklarında nasıl sistemin devam ettirileceği öğretilir.

Her şeye rağmen oyuncular yanlış rotasyon yapsalar bile endişe etmesine gerek yoktur. Çünkü Read&react basketbol sistemi kolay bir şekilde dağılmaz. Sistem gene kaldığı yerden devam edilebilir. 

Basketbol oyunu genç basketbolcu adayı yanlışlık yaptığında yavaşlayabilir. Ancak read&react basketbolunun akıcılığı devam eder. Bu aşamada read&react basketbolunun nasıl oynanacağını oyuncuların öğrenmesi lazımdır.

Read&React Basketbolunun Kombinasyonları


Oyunun kombinasyonları read&react basketbol sistemi için önemlidir. Oyun benzer noktalarda başlar ve biter. Basamaklar birleştirildiğinde önceki aşamalara yada herhangi bir formata topsuz genç basketbolcu adayının reaksiyonları eklenir.

Aslında beş oyuncunun sistemi nasıl birlikte oynayacakları öğretilir. Aşamaların birbirleri arasındaki bağlantılarının neler olduğu öğretilir.  Böylelikle noktalarda ve aksiyonlarda benzer pozisyonların göründüğünü genç basketbolcu adayı fark edecektir. 

Bu bağlantıyı öğrenen oyuncuların karşısına benzer pozisyonlar geleceği için genç basketbolcu adayının bireysel gelişimi söz konusu olacaktır.

Read&React Basketbolundaki Aşamalar ve Formatlar Arasındaki Geçiş


Aşamalar ve formatlar arasında geçiş yapılarak read&react basketbolunun akıcı oynaması sağlanır. 5e0 yarı saha çalışmalar yapılarak oyuncuların büyük resmi görmesi sağlanabilir.

Read&react basketbolu 20 aşamadan oluşmaktadır. Temellerini oluşturan ilk 6 basamak mükemmelleştikten sonra yeni basamaklar eklenmelidir. Read&react basketbolunda formatlarsa; 5 dışarda, 4 dışarda ve 3 dışarda dizilim konumlarıdır.

Read&React Basketbolunun Gelişmesi İçin


Read&React basketbolunun gelişmesi için pas&cut ve penetre basamaklarının mükemmelleşmesi gerekir. Çünkü sistemdeki iki konu give&go ve çembere gitme alışkanlıkları bu aşamalarda kazanılır.

Pas&cut ve penetre aşamalarının gelişimiyle genç basketbolcu adayında bireysel gelişim gözlenmeye başlar. Bundan sonra noktaya dribling, baseline penetre eklenebilir. 

Read&react basketbolunu temelini oluşturmak için son olarak pivot pas&cut ve temel pivot hareketleri basamağı eklenince sistem yeterince kuvvetli olur.

Read&React Basketbolunun Gelişmesi Hakkında


Temel basamakların gelişimiyle pin&skip ve dairesel geri dönüş basamakları sistemi geliştirecektir. Ayrıca read&react basketbolu üst seviye için yeterli olacak karmaşıklığa gitmeye başlar. Bu basamaklar zone atak gelişiminin yolunu göstermeye başlar.

Basketbolunuzun gelişimi ümidiyle, basketbolla kalmanızı dilerim.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.