AVRUPA | ULUSLARARASI TURNUVALARDA KİMLER NE YAPTI-2

Avrupa Basketbolunda Kadınlar

 Uluslararası Kadın Basketbolunda Kimler Ne Yaptı?

2022-23 sezonunda Avrupda yapılan uluslarası basketbol turnuvasına kadın takımlarımız oldukça başarılı oldu. Kadın basketbolu adına temsilcilerimiz gururumuz oldu.

Uluslararası kadın basketbol turnuvaları şunlardı: Kadınlar Avrupa Ligi (Euroleague Women), Avrupa Kupası (EuroCup).

Euroleague Women


Euroleague Women'da temsilcilerimiz; Botaş eleme turunda başarılı olamayarak turnuvaya giremedi. Fenerbahçe Alagöz Holding grubunda lider çıkarak finale kadar gitti. Diğer temsilcimiz ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi de grubunda lider çıkarak finale gitmeyi başardı.

Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin final oynaması gururumuz olmuştur. Kadın basketbolunda temsilcilerimizin sürekli final fourda yer alması da ayrı bir gurur konusudur.

Final foura yükselen takımların sıralaması ise şu şekilde oldu:

  1. Fenerbahçe Alagöz Holding - Türkiye
  2. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - Türkiye
  3. Beretta Familia Schio - İtalya 
  4. ZVVZ Usk Praha - Çek Cumhuriyeti
Final four serisinde göstermiş olduğu performans ile MVP ödülünü Fenerbahçe Alagöz Holdingin yıldızı Emma Meeseman oldu.

Avrupa Kupası (EuroCup)

Temsilcilermizden Hatay Büyükşehir Belediyesi basketbol takımı  elemeden başarılı olarak bu turnuvaya kalmayı başardı. Ancak grup müsabakaları sonunda üst tura geçmeyi başaramadı.

Nesibe Aydın Basketbol takımı ise grubunda 3. olarak play off serisi 1. turuna yükseldi ancak ilk turda turnuvaya veda etti. Botaş ise grubunu 4. bitirerek EuroCup turnuvasına veda ettiler.

Galatasaray Çağdaş Faktoring grubunda 2. çıkmayı başararak finale kadar gitmeyi başardı. Ancak finalde pek fazla varlık gösteremeden turnuvayı 2. bitirme başarısı gösterdi.

Diğer temsilcimiz OGM Ormanspor grubunu lider tamamlayarak Play Off turuna başladı. İlk turda rakibine kaybeden OGM Ormanpor'un yolculuğu burada sona erdi.

Play Off 1. turundan sonra top 16 müsabakaları oynandı. Daha sonra Play Off serisi yeniden başladı. Evde ve deplasmanda olmak üzere 2 maçlık seri sonunda Galatasaray Çağdaş Faktoring finalde Fransa'dan LDLC Asvel ile karşılaştı. Ancak rakibi karşısında bir fırsat bulamayarak 2-0 ile seriyi kaybetti.

Böylece Fransa'dan LDLC Asvel şampiyon olurken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise EuroCup 2.liğini elde etti.

Kadın basketbolunun bizlere yaşattığı gurur tablosundan dolayı tüm kadın basketbolculara teşekkürlerimizi sunarız.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.