Read&React Basketbolu | Topsuz Oyuncu İçin En İyi Aksiyonları

 Read&react basketbolunda topsuz oyuncular için yapılacak en iyi aksiyonlar basket cut sırasında ve sonrasında yapılabilir. Topsuz oyuncunun en iyi aksiyonlarındaki seçimi pas&cut aşamasında kazandırılabilir.

Sonraki En İyi Hareketin

Topsuz Oyuncunun En İyi Aksiyonları


Read&React basketbolunda cut yapılarak basket tehdidi oluşmaktadır. Basket cut yapan genç basketbolcu adayları aşağıdaki gibi kararları uygulayarak topsuz oyuncunun yapabileceği en iyi aksiyonları seçebilir.


Bu hareketler genç basketbolcu adaylarının yapacağı sonraki en iyi aksiyonların anahtarıdır. Böylece topsuz alanda basketbol oynamaya başlayan oyuncuların gelişimi inanamayacağınız kadar ilerleyecektir.

Read&react basketbolunun pas&cut aşamasında topsuz oyuncunun yapacağı sonraki en iyi hareketler basketbol taktik gelişimine katkı sağlayacak beceriler bütünlüğünü oluşturacağını rahatlıkla ifade edebilirim.

Topsuz Oyuncu için En Aksiyonlar

  1. Eğer avantaj sağlayacaksa post up yapmak.
  2. Post oyuncusu olarak perdeleme yapmadan önce bir noktayı doldurmak.
  3. Zayıf taraftaki savunmalara perde yapmak.
  4. Takım arkadaşınız için perde kullanmak.
  5. Dış oyuncuları için herhangi bir yerde “back screen” yapmak.
  6. Cut eden takım arkadaşını perdelemeci  olarak kullanmak.
  7. Perde yaptıktan sonra topa görünme (Shape Up).
  8. Cut eden oyuncu post bölgesine girerken ya da post bölgesinden çıkarken ona perde yapmak.
  9. Eğer varsa her iki post oyuncusunu da  çifte yada sıralı perdeci olarak kullanmak.
  10. Give&go oynamak.
  11. Konuma göre değerlendirilebilecek diğer opsiyonlar.

Topsuz Oyuncular

Basketbol sahasında yukarıdaki seçenekler topsuz genç basketbolcu adayının pas attıktan sonra ne yapacağına dair klavuzdur. Koç olarak topsuz oyuncular için en iyi aksiyonları antrenmanlarda çalışarak alışkanlık kazandırmak bir ödev ve görevdir.

Topsuz oyuncunun en iyi aksiyonları işlemeye başladğında read&react basketbolunun modern basketbolun gereksinimlerini kazandıracak karmaşıklığı elde edilme başlanır.

Sonuç olarak read&react basketbol sistemini oynayacaksanız alışkanlıklar kazanılmadan sonraki aşamaya geçmeyin. Çok sabırlı olarak, teknik beceri antrenmanlarını çok yapın..

Taktik gelişiminize katkı sunmasını umduğum read&react basketbolunda topsuz oyuncunun sonraki en iyi aksiyonları umarım basketbolunuzu arzuladığınız noktaya getirir.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.