Read&React Basketbolu Nasıl Öğretilir?

 Read&react basketbolu nasıl öğretilir? Yazımda bu soruya yanıt arayacağız. Read&react basketbolunu öğretmek için antrenmanlarda çok tekrar yapmalısınız. Gelişmek için bu zorunludur. 

Read&react basketbolunu geliştirmek için çok antrenman yapılmasının sebebi kas hafızası oluşturmaktır. 

Read&React Basketbolunu Öğretmek

Read&React Basketbolunu Öğreten 5 Adım

Read&react basketbolunda kas hafızası oluşturmak önemlidir. Bunun için antrenmanlarda sistemi oluşturan aşamaların çok tekrar yapılması gerekir. Alışkanlıklar yerleştikten sonra artık read&react basketbolunun gelişimi başlar.

Sistemi aşağıdaki ilkeleri dikkate alarak şöyle öğretebilirsiniz.

1: Aşamaları 3 Oyunculu Reaksiyon Drilleriyle Çalışın

Her antrenmanın başında her drilli birkaç dakika çalışın. 3 oyunculu driller her oyuncunun yaptığı tekrar sayısını arttırır. Böylece alışkanlıklar kazanılır. Kas hafızası geliştirilir. 

Reaksiyon alışkanlıkları olmadan read&react basketbolunda hücum olmaz. Her genç basketbolcu adayının hareketi içselleştirmesi sağlanmalıdır. Drillerin hızlı olması bunun için gereklidir.

Çalışılan aşamaları içeren 10 drillin her birini 90 saniye kadar çalışın. Driller antrenmanlarınızın 15 dakikasını alacaktır. Isınma çalışmalarını ve şut antrenmanlarını bu 15 dakikaya entegre edin. 

2: 5e0 antrenmanlarıyla tekrarlar yapın

Read&React basketbolu oynayan takımın şut atmadan ve karıştırmadan pas&cut aşamasını tempolu yapması gerekir. Genç basketbolcu adayları bunu yapmaya başladıklarında yeni bir aşama eklenebilir. Böylece takım önceki aşamaları aynı hedeflerle birleştirerek antrenman yapmaya başlar.

Her grupla 5 dakika antrenman yapılmalıdır. Eğer hedefe ulaşılıyorsa aynı anda antrenman yapmayı deneyin. Burası sadece 15 dakikalık zaman alır.

Bir aşamada başarılı olmadan sonraki aşamaya geçmeyin. Takım bir aşamayı savunma olmadan başarılı bir şekilde yapamıyorsa, savunma eklemeyin.

3: Pasif savunma oyuncularıyla 5e5 antrenmanlarına geçin

Sadece mükemmelleşen aşamalarla savunma ekleyerek antrenman yapın. Read&React basketbolunda bu bölümde şut atmayın ve top çalmayın.

En az 15-20 dakika bu bölüme ayrılmalıdır. Böylece yarı saha savunması ve hücumu geliştirilebilir.

4: 5e5 saptırma oyunları ekleyin

Bu durum yarı aktif savunmaların olduğu bir bölümdür. Her gruba hücum ve savunma için 5 dakika ayırın.

Örneğin pas atılamayacağı bir konum yaratmayı sağlayın. Böyle bir konumda noktaya driblingle oyuna başlamak zorunda kalınır. Bu durumda pas&cut aşaması aktif hale getirilir.

5: 5e5 aktif savunmalarla sistemi test edebilirsiniz

Burada bir aksaklık yaşarsanız geriye dönük antrenmanları yeniden çalışın. Şunu unutmayın başlarda read&react basketbolu mükemmel olmayacaktır. 

Aktif savunmalara karşı yarı saha hücumunuz takımın seviyesine göre ne kadar zamanda hazır olacağı eldeki oyuncuların becerilerine göre değişiklik gösterir.

Aktif savunmaların olduğu bu adımda takımınız ortalama 10 dakika read&react basketbolunda atak yapmaya başlayacaktır. Sistemi özümserseniz antrenmanlarınız önemli olmaya başlayacaktır.

Genç Basketbolcu Adayları Read&React Basketbolunda Nelere İhtiyaç Duyar?

  1. Genç basketbolcu adayları spacing’in ne anlama geldiğini bilmelidir. 
  2. Çembere atak yapabilmelidir. 
  3. Ribaunt alabilmelidir. 
  4. Mücadele edebilmelidir.
  5. Genç basketbolcu adayları ortaya doğru penetreye izin vermeden topa baskı yapabilmelidir.
  6. Kondüsyonları olmalıdır. 
  7. Read&React basketbolunun teorisini bilmelidir. 
  8. Antrenmanlarda göz teması kurmalıdır. 
  9. Enerjik olmalıdır.
  10. Koçun ne demek istediğini anlamalıdır.

Genç basketbolcu adayları gereksinimleri tamamladıktan sonra read&react basketbolu akıcı bir şekilde oynanmaya başlar. Artık bundan sonra basketbol oynamaktan söz edilebilir. Antrenmanlarda ve maçlarda genç basketbolcularla basketbol diliyle konuşulmaya başlanır.

Taktik gelişimi hız kazanır. Genç basketbolcu adaylarının basketbol serüveni başlar. 

Bu yazıda read&react basketbolu nasıl öğretilir? sorusuna yanıt vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Basketbolla kalın...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.