KÜÇÜKYALI GELİŞİM'E VEDA MEKTUBU

Küçükyalı Gelişime Veda

 İstanbul 3.sü Yaptığım Küçükyalı Gelişim Basketbol Takımıyla Karşılıklı Anlaşarak Ayrıldım

Genç takım ağırılıklı oyuncularla İstanbul Ümit Erkekler B liginde 2021-22 sezonunda 3.lüğü kazandırdığım ve basketbol adına güzel duygular ve dostluklar biriktirdiğim Küçükyalı Gelişim basketbol takımıyla karşılıklı anlaşarak yollarımız ayırdık.

Basketbolu hangi seviye takımla olursa olsun oynadığımız oyundan zevk alıp mutlu olduğum sürece her bulundukları lige bakmaksızın çok büyük keyifle çalışmaktayım. No name olan belki de adını hala duymadığınız Küçükyalı Basketbol takımıyla da bu duygularla yola çıktım.

Read&React Basketbol sistemiyle yola çıkarak amacım tüm oyunculara basketbolun özünü aşılamak oldu. Bunu başarmanın da gururunu yaşadım. Günün sonunda basketboldan anlayan basketbolu kendi seviyeleriyle kıyasladığımızda en iyi becerileri sergileyen oyuncularım oldu.

Eğer kulüp müfradtımı uygulamayı kabul etseydi. Bugün spor okulu seviyesinden sıyırılmış ve spor kulübü seviyesine çıkmış olurdu. Ancak gerek yapılmak istenen şeyin anlamaya çalışmaması ve özellikle sabırsızlık kulübümü spor okulu seviyesinde tutacağından dolayı ayırlmaktan başka çare de kalmadı.

Sezon sonu ayrılmayı düşünmekteydim. Ancak kulüp yönetiminin sabırsızları önce oyuncularımın tek tek basketbolu bırakmasına sonra da benim sezon ortasında ayrılmama neden olmuştur.

Kulübümün sporcularının yıpranmaması adına şubat ayında yazamam gereken bu veda mektubunu da bundan dolayı şimdi yazıyorum.

Kulüpte çalıştırdığım ve çalıştırmadığım tüm sporcuların tek tek çok değerli olduğunu düşünmekteyim. Onlardan çok şey öğrendim. Benim için basketbola yeni bir pencere daha açtınız. Bunun için kulübüm sporcularına çok teşekkür ederim.

Ex Kulübüme Tavsiyelerim

Eski kulübüm basketbol takımlarının daha iyi olması için orada geçirdiğim 4 sezonluk tecrübeme dayanarak bir eleştiri yapmayı bir borç bilirim. Umarım Küçükyalı Basketbol takımları seri B liglerinde kalıcı yer alacak bir noktaya gelir.

Eğer eğlence amaçlı ve güvenli bir spor okulu düşünen veli grubu varsa Küçükyalı Basketbol takımı tam sizlere yönelik bir yerdir. Hem çocuklarınız hem de siz orada yeterince mutlu olursunuz.

Aşağıdaki eleştirilerim performans gelişimi bekleyen basketbol insanlarına yöneliktir. Tüm bu eleştirileri kulüp yönetimiyle daha önce defalarca tartıştığımız ve en sonunda yazılı istekleri doğrultusunda kendimce bulduğum eksik ya da güçlü yönlerini sıralayarak yazdım.

  1. Read&React basketbolunun işlevsiz olduğunu düşünmeniz büyük bir hatadır. Çünkü Read&React basketbolu modern basketbolun tüm gereksinimlerini içermektedir. Sadece takımınızın hangi taktik ve teknik becerilere sahip olduklarını belirlemeniz yeterli olacaktır. Ancak Read&React basketbolunu bırakacağınızı da öngörmekteyim.
  2. Tüm takımlarda taktiksel organizasyonları planlama isteğiniz bence doğru değildir. Özellikle küçük yaş gruplarında funthemental çalışmanız eski kulübümü yukarılara taşıyacaktır. Funthemental çalışmayı zaman kaybı olarak düşünmeyin. Ne kadar çok funthemental çalışırsanız maç kazanma şansınız o kadar artar. Maç kaybetme korkusuyla yaşamayınız.
  3. Baskı çıkışlarını bir taktiksel orgnanizasyon  ile çalışmak yerine pres kırma funthemental becerilerini sporcularınıza yükleyiniz. Bu çok zor değildir. Temel evrensel bilgilerinin uygulamasını verin yeterli olacaktır.
  4. Küçük yaş gurubunda pick&roll hücumunu doğru bulmamaktayım. Bu madde sezon sonu bana ayırılmayı düşündüren bir neden olmuştur.
  5. Tüm takımların gereksinimlerine göre antrenman öncesi ve sonrasında koşullarımız doğrultusunda fiziksel çalışmanın gerekliliğine katılmakta olup. Antrenmanları tek antrenörün yapmasından dolayı eksikliklerin olacağını düşünmekteyim.
  6. Antrenman planlaması ve uygulamasında bir müfredatın kullanılması takım ve oyuncuların gelişimi için gereklidir. Ben de bu konuyu desteklemekteyim.
  7. Küçük takımlarda zone press ve zone savunma dayatmasını her defasında dile getirdiğim gibi redettim. Maç kazanma endişesi yaşamadan oyuncu gelişimi için funthemental çalışmak önemlidir. Küçük takımlarda zone düşünceniz kulübü sportif performans olarak uzun vadede alt seviye indirecektir. Asıl olan şey funthemental çalışmak olduğunu unutmayınız.
Eski kulübüm Küçükyalı Gelişim ile yukarıdakilerin dışında duygusal bağımı koparan 4 tane önemli konu olmuştur. Bunları ex-kulübümle paylaştığım için belirtmek gereği duymuyorum.

Sonuç olarak Küçükyalı Gelişim basktbol takmının başarılı olmasını tüm duygularımla istemekteyim. Umarım İstanbul Seri B Liglerinde kalıcı bir takım olurlar.

Küçükyalı Basketbol takımıyla hep iyi olan şeyleri hatırlayacağım. Benim için güzel günlerdi.

Teşekkürler....
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.