EUROCUP | EUROCUP BASKETBOL FİNALİ GRAN CANARIA VS TÜRK TELEKOM

 

Eurocup 2023 Finali

EuroCup Basketbol Finaline Bakış


7DAYS EuroCup'a Gran Canaria ve Türk Telekom bugün EuroCup şampiyonu olmak ve Turkish Airlines EuroLeague'de yer almak için kozlarını paylaşacaklar. 


Kazanan takım, kulüp tarihinde ilk kez EuroCup şampiyonu olacak. Bu büyük basketbol maçının heyecanı çok yüksek olacağı apaçık belli durumdadır.

Gran Canaria(18-3) - Türk Telekom(16-5)


Gran Canaria normal sezonda çok iyi bir perfrmans gösterdi. Playofflarda sırasıyla Frutti Extra Bursaspor, Paris Basketball ve Joventut Badalona'yı eledi. Koç Jaka Lakovic liderliğinde, çok derin bir  basketbol takımına sahip.

Türk Telekom antrenörü Erdem Can'ın kadrosuna Yarı Final MVP'si Axel Bouteille ve Çeyrek Final MVP'si Jerian Grant liderlik ediyor. Pivot basketbolcu Tyrique Jones da bu üçlünün kaburgasını oluşturuyor.

Aralık ayında  Ankara’da oyanan maçta Gran Canaria 81-88'lik galibiyette Vitor Benite 21 sayı, Mart'ta ise Gran Canaria 89-79'luk  sahibi galibiyet ile John Shurna 20 sayı kaydetti. Ancak Türk Telekom basketbol takımı da o zamandan beridir maç kaybetmiyor.

Türk Telekom basketbol takımı finali kazandığı takdirde tarihinde ikinci kez Euroleague'de yer alma fırsatı yakalayacak. 

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.