EUROCUP | 7DAYS EUROCUP SEZONUN ÖDÜLLERİ AÇIKLANIYOR

 

EuroCup Sezonun Ödülleri

7Days EuroCup Sezonun Ödülleri Açıklanıyor


2022-23 Yükselen Yıldız: Aleksander Balcerowski, Gran Canaria


​​Gran Canaria takımından Aleksander Balcerowski'nin 2022-23 sezonu için 7DAYS EuroCup’ta yılın Yükselen Yıldızı seçildi. 


EuroCup'ın baş antrenörleri tarafından oylanan EuroCup Yükselen Yıldız Kupası, sezon başlamadan önceki yazın 1 Temmuz'unda 22 yaşından küçük olan basketbolcuları içermektedir.

Balcerowski, Gran Canaria'nın bu sezon 21 maçta maç başına 17 dakika, 8,8 sayı, 3,7 ribaund ve 1,0 blok ortalamaları ile 10,8 ortalama verimlilik ile oynadı. EuroCup basketbolunda bu yıl 4. Sezonunu geçirmektedir.

Balcerowski, EuroCup'ta iki kez Yükselen Yıldız seçilen tek iki basketbol oyuncusundan biri olarak Bojan Dubljevic'e katıldı. Dubljeviç, ödülü 2013 ve 2014'te Valencia Basket ile aldı.

7DAYS EuroCup Yılın Teknik Direktörü: Erdem Can, Türk Telekom


Türk Telekom'dan Erdem Can, bu sezonki basketbol koçluğu performanslarından dolayı, 7DAYS EuroCup baş antrenörleri tarafından 2022-23 Yılın Koçu seçildi.

İlk yılında takımı 13-5'lik bir normal sezon galibiyetinin yanında takımın da playofflarda  EuroCup Finaline taşıdı. Önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague'de yer almak için Gran Canaria ile deplasmanda oynayacak.

Yılın Koçu ödülü, EuroCup’ta yer alan 20 baş antrenörün oylamasıyla gerçekleşmektedir. Benetton Treviso'lu Oktay Mahmuti'nin ardından EuroCup Yılın Teknik Direktörü seçilen ikinci Türk teknik direktör oldu.

Geçen yıl da Frutti Extra Bursaspor ile Ducsan Alimpijeviç bu ödülü kazanmıştı.

 

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.