Post Oyuncusu Kamp Kurmalı Mı?

 Post oyuncusunun içerde kamp kurmalı mı yoksa kurmamalı mı? Sorusuna bu yazıda yanıt arayacağız. Post oyuncu içerde olduğu sürece tehdit unsurudur. Kendisine pasın atılıp, atılmamasıyla ilgili bir durum değildir. 

Post bölgesindeki oyuncunun tehdit olmadığı durumlar vardır. Post oyuncusunun tembel ve oyun bilgisinden yoksun biri olmasıyla tehdit oluşturmaması mümkün olur.

Post Oyuncusu Kampta

Post Oyuncuları Kamp Kurmasın

Bir koç olarak 4-dışarda ve ya 3-dışarda formatında oynadığınızda post oyuncusundan söz edilebilir. Post oyuncuları içerde sabit bekleyerek top istememelidir. Bunun önüne için onlara temel post hareketleri öğretilmelidir.

Post Oyuncusunun Kullanabileceği 4 Yol

1. Üç post noktasını kullansın

Mid post, high post ve kısa köşe. Post oyuncusun seviyesi yüksekse, tüm noktaları taktiksel olarak kullanır. İyi eğitim almış bir post oyuncusu; topun pozisyonuna ve oyunun durumuna göre topa sahip olma konusunda kullanabileceği noktaları öğrenir.

2. Cut eden oyuncular post bölgesine girip çıktıklarında onlara perde yapın. 

Hem cut eden oyuncunun hem de post oyuncusunun içerden tehdit geliştirmesini sağlar. Yani perde yapmak, post oyuncusunun savunmasını screen savunması yapmaya zorlar.

3. Dışarı çıkarak dış oyuncular için back screen yapıp post bölgesine geri dönün. 

Bu yaklaşımın post oyuncusuna kazanımı şudur: Yardıma gelecek olan savunma oyuncusunu pozisyonun dışına çıkarma neden olabilir.

4. Her zaman topu takip etmeyin. 

Post oyuncuları bazen zayıf tarafta kalıp screen yapmak en iyi tercih olabilir. Bundan dolayı post bölgesinde olan oyuncular zayıf tarafta basketbol oynamayı öğrenmelidir.

Sonuç olarak bir post oyuncusu topa sahip olmadan aktif olmalıdır. Alanı paylaşmalıdır. Post oyuncusu yukarıdaki dört seçeneği ya da en az iki seçeneği tek bir pozisyonda kullanabilmelidir. Bunu yapabilen pivot oyuncusu savunulması zor bir pivot oyuncusu olur. 

Anlaşıldığı üzere, post oyuncusu kamp kurmalı mı? Sorusuna hayır yanıtını vermekteyim. Çünkü post bölgesinde durup bekleyen bir oyuncunun post bölgesinde tembel olduğunu hatta oyun bilgisinden yoksun olduğunu gösterebilir.

Pivot oynayan genç basketbolcu adaylarının ufkunu açmayı ümit ederek basketbolla kalmanızı dilerim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.