Triangle Two Defence | Pasların Savunulması

Triangle two defence yazısının bu bölümünde pasların savunulmasına bakacağız. Kombine savunmalara örnek olan triangle two defence yapılırken skip pas nasıl savunulur?

Triangle Two Defence-3

 Triangle Two Defence'te Skip Pasların Savunulması

Genç basketbolcu adayı konumları ve sorumlulukları kavradıklarında pasları savunmak onlar için daha kolay olacaktır. Şimdi triangle two defence yapan genç basketbolcu adayı için pasların nasıl savunulacağına bakalım.
Triangle Two Defence-Yerleşim

Triangle Two Defence Yaparken Hangi Paslar Savunulur

  1. Kanattan köşeye atılan pasın savunulması
  2. Köşeden kanada atılan pasın savunulması
  3. Tepeden köşeye atılan pasın savunulması

Kanattan Köşeye Pas

Kanattan Köşeye Pas

Top kanattan zayıf taraftaki köşeye pas atıldığında, zayıf tarafın altındaki üçgen konumunda bulunan oyuncu "close out" yapmalıdır. 

Savunma konumu alınırken çizgi tarafını kapatılmalıdır. Çünkü üçgenin tepesindeki oyuncu yardıma hazır olacaktır. Bundan dolayı penetre yapılacaksa bunun ortaya doğru yapılması istenir.

Köşeden Kanada Pas

Köşeden Kanda Pas

Köşeden zayıf taraftaki kanada pas atıldığında, üçgenin üstündeki oyuncu close out yapar. Eğer top serbest atış çizgisi üzerindeyse topu savunma görevini de üstlenir.

Üçgenin altındaki oyuncular ise top serbest atış çizgisinde olduğunda close out yapan kişiler olacaktır.

Tepeden Köşeye Pas

Tepeden Köşeye Pas

Tepeden köşeye pas atıldığında, üçgenin altında top tarafındaki oyuncu close out yapmalıdır. Top savunulurken dip çizgi kapatılmalıdır. Çünkü üçgenin tepesindeki oyuncu yardıma hazır beklemektedir.

Triangle two defence basketbol sahasında kolay yapılabilmektedir. 2 oyuncu adam adama oynarken, 3 oyuncu zone savunma yapar.

Adam adama savunma ilkelerine göre ortaya penetreye konusunda top köşedeyken farklılık göstermektedir. Dolayısıyla savunma ilkeleri basketbolcu adaylarına kazandırıldıktan sonra bu özellikten söz edilmelidir.

Triangle two defence uygulamasını yapacak genç basketbolcu adaylarına  şimdiden başarılar dilerim.

Bir sonraki triangle two defence yazısında görüşmek ümidiyle basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.