Üçlü Tehdit Pozisyonu ve Basketbolun Önemi

Üçlü Tehdit Pozisyonunun Uygulanması

Üçlü tehdit pozisyonu; bir oyuncunun şut mesafesinde topu aldıktan sonra, yüzünü potaya dönerek Şut, Pas ve Penetreye hazır olması durumudur.

bal porsukları basketbol funthemental


Üçlü tehdit pozisyonu nasıl yapılır?

Ayaklar omuz genişliğinde açık olmalıdır. Kuvvetli olan ayak hafif önde, dizlerden bükülü, gövde hafif öne eğiktir. 

Top çenenin altında ve gövdeden hafif uzakta olmalıdır. Basketbolcu adayı oyuncu topu rahatça aksiyon alabilecek bir şekilde tutmalıdır.

Top basketbolcu adayı oyuncuya her geldiğinde oluşan pozisyon okunmalıdır. Önceliğinin ne olacağına karar vermelidir. Şut mu atacak? Pas mı verecek? Yoksa Top mu sürecek? 

Oluşan yeni konum bir süzgeçten geçirilip aksiyon alınmalıdır. Örneğin basketbol tam sahasında top ile buluşulduğunda şüphesiz şut tercih edilmeyecek bir durumdur. 

Çünkü şut mesafesinin çok dışında kalınmıştır.

Üçlü tehdit pozisyonunu sürekli kullanılmalı

Basketbolcu adayı oyuncunun sürekli üçlü tehdit pozisyonunu alıp aksiyona geçmesiyle ona verilecek dönütler sonunda tercihlerinde daha fazla kusursuz olmaya başlayacaktır. 

Üçlü tehdit pozisyonunda tercih edilecek atak anlık bir zaman diliminde gerçekleşmeye başlayacaktır. Dolayısıyla üçlü tehdit pozisyonu gelişimi için yarı saha savunma ve hücum gruplarıyla çalışmaların yapılmasında fayda vardır.

Read&React Sistem oyuncuların üçlü tehdit pozisyonunda bireysel gelişimi için oldukça idealdir. Aksiyonu alması ve sonuçlarını değerlendirmesi adına oldukça eğitici olmaktadır. 

Oyun okuma ve basketbol bilgisinin geliştirileceği kuşkusuz nettir.

MJ üçlü tehdit pozisyonu hakkında neler söylüyor?

Micheal Jordan'ın üçlü tehdit pozisyonunu anlattığı aşağıdaki videoyu izlerseniz konunun daha kalıcı olacağını düşünüyorum.





Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.