Basketbolumuz Olimpiyat Ön Elemelerini Geçemedi

12 Dev Adam basketbol takımımız İstanbul'da ev sahipliğini yaptığı FIBA Olimpiyat ön elemelerini geçemedi. 

Final maçına kadar yenilgi almadan gelen Erkek A Milli Basketbol takımımız Hırvatistan'a 71-84 kaybeden basketbol takımımız Olimpiyat hakkını kaybetmiş oldu.
Olimpiyat Ön Elemeleri - Türkiye

A Milli Erkek Basketbolcularımız Olimpiyat Ön Elemelerini Geçemedi

Hırvastistan'a finalde kaybeden basketbol A milli erkek basketbol takımımız için olimpiyat macerası evimizde bitmiş oldu.

Basketbol Olimpiyat müsabakaları 24 takımın katılımıyla Paris'te 26 temmuz - 11 ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Basketbol Olimpiyat Ön Elemelerinden Kimler Geçti

2023 Dünya Kupasında aldığı derecelere göre katılan 19 takım ile FIBA Olimpiyat ön elemelerinden geçen 5 takım Olimpiyat bileti kazanmış oldu.

İstanbul'da düzenlenen olimpiyat ön elemelerinden Hırvatistan, Polonya ve Estonya'da oynanan grupta Polonya, Nijerya'daki grupta Kamerun, Suriye grubunda Bahreyn ve Arjantin grubunda ise Bahamalar Olimpiyat bileti kazandı.


FIBA Olimpiyatlarındaki Takımlar

Hırvatistan, Polonya, Kamerun, Bahreyn, Bahamalar ve Ağustos-Eylül ayında düzenlenecek FIBA 2023 Dünya Kupasında en iyi 19 takım 2024 Paris Dünya Yaz Olimpiyat oyunlarına katılan takımlar olacak.

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı ve olimpiyat vizesi alamadığı ön elemedeki turnuvada son derece üzgünüz. Umarım basketbolumuz hak ettiği yerlere ulaşacaktır.

Bunun için ülke basketbolumuzun gelişimi için tüm basketbolseverleri can-ı gönülden çalışması dileğiyle...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.