U22 BASKETBOL TAKIMIM OYNAYARAK KAYBETTİ

Hafta sonu kulübüm U22 takımımız Depar ile lig maçına çıktı. Maçta 71-62'lik bir skorla yenilmesine rağmen sahada oynadığı basketbol için umut verici bir görünüm gösterdi. Nihayetinde oynamaya başlayan takımım adına mutluluk duyuyorum. Şimdi sıradaki ilk adımım oyunu oynamadan önceki kulüp adab_ı muhaşeret kuralları olacaktır.

basketbol maç sonucu

Oyuna oldukça iyi başladık. Çok istediğimiz topu savunma olguları genel ihtibariyle gerçekleşti. Kulüp adına bu son derece sevindirici olmuştur. Fastbreak ve transation ofense bilgisi de iyi olmasa da uygulanmaya başlandı. Takımın baskı prensipleri de en azından daha eski olan oyuncular tarafından da uygulandı, bu kulübümüzün özellikle man to man baskılı savunmaları da yapacağına dair ışık tutmuş oldu. Ancak yarı saha adam adama hücumun temel kısımlarında hala ortada birşey görünmedi.

Tüm maçı man to man oynadık, oyuncularım da özellikle topu savunma konusunda gayretliydiler. Bunun için bir tebriği hak ediyorlar ancak hücumdan savunmaya geçiş ve tam tersi durumlarda oldukça vakit kaybettik. Bunu görüyor ve antrenmanlarımızda eksikliğini girdermeye çalışacağız.

Basketbol müsabakamız yenilgiyle bitmiş olabilir ama günün sonunda basketbolu bilen ve oynayan bir ekibim olacaktır. Umarım en kısa sürede toplanır ve takım olarak kulübümüzü U22 ekibini play off'a taşıyabiliriz.

Oyuncularımızın temel funthemental becerilerinde de neye ihtiyaçları olduklarını da bir kenara not alıp idmanlarda basketbolumuzu geliştirmek adına funthemental da çok çalışacağız.

Buraya bir not düşmeden de edemeyeceğim. Bizim maçtan önce oynanan U14 erkek müsabakası vardı. Her iki takım da oldukça güzeldi. Ama ben Lima Spor kulübünün takımına değinmek istiyorum. Adını sorduğum ancak şu anda hatırlayamadığım kadın antrenörü çok beğendim. Yaklaşımı oyuncularını üst seviyeye hazırlama amacındaydı. 

Sporcularına hatırlatmaları da son derece olması gerekenlerdi. Fazla bilgiyle kafaları doldurmadan oldukça sade ve bir müsabakada olması gereken şeyleri söylemekteydi. 

Takımı baskıdan çıkışlarında ve baskı yapılırken kitap bilgisini uyguluyordu desem yeridir. Lima U14 erkek takımı Motion benzeri bir sistemi de uygulayabilirse hem ilerisi için Zone savunmalara karşı hazırlıklı olur, hem de bence arzuladıkları üst seviyeye oyuncu yetiştirmeyi başarabilirler.

Kendileri adına gurur duydum ve Lima U14 erkek basketbol takımının izlenmesinin faydalı olacağını en azından buradan duyurmak isterim.

Tebrikler koç tebrikler Lima...
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.