KURTULUŞ PITSBULL TÜRKİYE REKORUNA SAHİP

 

okulum kurtuluş pitsbull

2021-22 Eğitim öğretim yılında okulum Kurtuluş Pitsbull basketbolcuları ve okul sporcularım sınıflar arası 3x3 Karma Pota Turnuvasında bir araya geldi. İlk düşündüğümüz şey turnuvayı tüm yıla yaymaktı ve öyle yapmayı da başardık.

Turnuvanın Ekimde başlatıp Haziran ayında bitirdik. Peki bu kadar uzun sürecek bir turnuvada nasıl bir yol haritası izledik?

Okulumuzdaki basketbol turnuvasına katılım sürecini ve statülerimizi ilk önce uzun uzun tüm okula anlattık. Bu demostrasyon sürce yaklaşık 3 hafta boyunca devam etti. Turnuvanın yol haritası da okulumuz öğrenciler tarafından ilgi gördü ve sonunda 3x3 Karma Basketbol Turnuvasının başlangıç tarihleri belirlenmiş oldu.

Okulu 4 konferansa ve 2 gruba böldük. 9,10,11,12. sınıflar kendi aralarında konferans oldular ve 9 ile 10'lar; 11 ile 12'ler de birleştirilerek 2 grup oluşturuldu. Buradaki konferans ve gruplardaki amaç her sınıfın kendi güçleriyle yakın sınıflarla çok maç yapması oldu.

Her konferanstaki takım birbirleriyle 3 maç, grubundaki takımlarla da 2 maç ve diğer konferanstaki takımlarla da 1 maç yapacak şekilde turnuvanın maçları belirlendi.

Bu yol haritasından sonra okulumda kıyasıya basketbol maçları oynanmaya başlandı. Heyecanlı maçlar beraberinde oyunlara seyirciyi de çekmeye başladı. Neredeyse her maç kalabalık seyircilerle oynandı.

Bu basketbol turnuvasını normal sezonu ve play off sezonu olmak üzere 2 bölüme ayrıldı. Bu bölümleri de 2 değerli insanı anmak için isimlerini verdik. Normal Sezona İsmail Civelek Normal Sezonu adını verdik. İsmail Civelek üniversitede sınıf arakadaşım olan ve 12 Kasım depreminde kaybettik. Kendisini buradan bir kere daha anıyorum. İzzet Sürcü Play Off Turu basketbolun her şeyini kendisinden öğrendiğim ve basketbolda yetiştiğim sırada bana çok ama çok büyük emekleri dokunan TBF Üstün Hizmet Ödüllü, Basketbol Eski Milli Basketbolcu İzzet Abimin anısına düzenledim. Basketbolun ışığında bizi seyrettiğine eminim ve yine eminim ki bu organizasyonla gurur duymuştur.

basketbol turnuvasıSınıflararası böyle bir orgnanizasyonu araştırdım ve hiç bir yerde bulamadım. Demek ki biz büyük bir turnuva yaptık düşüncesiyle bu basketbol turnuvasının bir TÜRKİYE REKORU olduğuna kanaat getirdik.

Görselde rakamlarla bazı sonuçları ekledim. Buna benzer bir turnuva varsa yada yapılacaksa bilmek ve deneyimlerimizi de paylaşmak adına iletişim kurmayı isteriz. Öğrencilerim tüm yıl basketbola doydular ve okulumuzda basketbolun devamlı gündemde kalmasına da yardımcı oldu bu turnuva. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimi yeniden kutlarım.

okulum basketbol
Sonuç olarak planladığımız yol haritasında bazı aksamalarımız da olsa turnuvayı yapmayı başararak bir Türkiye Rekoru kırdık.

Buradan turnuvaya katkıları için teşekkür edeceğim öğrenciler de aşağıdadır.

Fadime Şule Gezer
Ömer Özcan
Bartu Çakıltaş
ve kulüp sporcularım Bartu,Cenk
ve turnuvaya katılan kadın sporcular Eda, Esma, Leyla
ve oyunu oynamak istemeyen ancak maçlarımızı düzenli olarak seyreden sevgili öğrencilerime teşekkür ederim. Umarım daha iyi daha tad alacağınız yeni yeni basketbol başta olmak üzere spor yarışmaları düzenleriz.



Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. okul hayatımın en unutulmaz yılıydı diyebilirim

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.