Son Saniye Oyunları-8

 Bu yazıda euroleague 2023-24 sezonu 13. turunda oynanan Baskonia-Kızıl Yıldız maçının son saniye oyunlarının nasıl gerçekleştiğine bakacağız.

Son Saniye Oyunları-8

Kızıl Yıldız'ın Son Saniye Oyunu

Maçın son 6 saniyesine girildiğinde Kızıl Yıldız, Baskonia deplasmanında 87-85 gerideydi. Hücum sahasında kenarda topu oyuna sokan Kızıl Yıldız'ın son saniye oyunlarında bu turda da başarılı bir basket olmadı.

Kızıl Yıldız son saniye oyunlarında basket bulamayınca Baskonia dramatik bir oyun sonu yaşamadan seyircilerini galibiyet sarhoşluğuyla evine göndermiş oldu.

Son Saniye Oyunlarından Önceki Durum

Baskonia deplasmanında son 6 saniyeden önce molada gerekli taktiklerini konuştuktan sonra sahaya M.Teodosic, M.Tobey, Y.Dos Santos, R.Giedraitis ve L. Mitrovic ile 2 oyun kurucu, 2 forvet ve 1 pivotla döndü.

Euroleague basketbolunda Kızıl Yıldız takımında öne çıkan isimler şöyledi: R.Giedraitis; 24 verimlilik, 24 sayıyla maçın lideriydi. %55,6 üç sayılık yüzdesine sahipti. L.Mitrovic; 11 hücum ribaund ve 7 asistle maçın lideriydi.

Son saniye oyunlarını oynamak için sahaya çıkan son beşin istatistikleriyse şöyledi:

G 4 M.Teodosic: 13 sayı, 1/2 ikilik, 3/9 üçlük, 2/3 faul atışı, 6 asist, 24 verimlilik.
P 18 M.Tobey: 5 sayı, 1/4 ikilik, 0/2 üçlük, 3/4 faul atışı, 1 hücum ribaundu, -2 verimlilik.
G 99 Y.Dos Santos: 3 sayı, 0/1 ikilik, 1/2 üçlük, 2 asist, 4 verimlilik.
F 31 R.Giedraitis: 24 sayı, 4/6 ikilik, 5/9 üçlük 1/2 faul atışı, 1 hücum ribaundu, 3 asist, 24 verimlilik.
F 9 L.Mitrovic: 8 sayı, 4/11 ikilik, 11 hücum ribaundu, 7 asist, 24 verimlilik.

İstatistiklere baktığımızda Giedraitis'in üç sayılık atışıyla Kızıl Yıldız basketbol maçında galip gelmeyi planladığını düşünmekteyiz. Bakalım öyle mi?

Son Saniye Oyunları Yerleşimi

Son Saniye Oyunları-8

Kızıl Yıldız basketbol takımı yukarıdaki gibi sahaya yerleşti. İstatistiklerin verisine göre Giedraitis'in son saniye oyunlarına maçı kazandıracak şutu atacak gibi bir konum var. 4 ve 5'in sıralı perdelemesinden sonra zayıf taraftaki kanattan 3 sayılık atış yapılacak bir görünüm var.

Son Saniye Oyunları-8

Kızıl Yıldız basketbol takımı yerleşimde bekleneni yapmadı. 4 down screen yaparak 3'ü yukarı çıkardı. Aynı anda 2 numara 4 numaraya screen yaptı.

Son Saniye Oyunları-8

Forvet oyuncusu olan 4 numara perdelemedeki switch konumunu değerlendirerek savunmayı arkasına alarak post up oynamak için pozisyon aldı. Ancak kenardan top kanada da posta da verilemedi. Screen kullanarak top tarafındaki kanada yükselen 2 numaraya da pas verilemedi.

Son Saniye Oyunlarındaki Devamı

Oyunu izlediğimizde planlanan pasların gerçekleşmediğini düşünüyorum. Kanatimce 3 numara topu aldıktan sonra pick&roll üzerinden şut atacaktı. Tıkanan son saniye oyunlarını basketbolcular nasıl devam ettirmiş. Bundan sonra B planının devreye sokulduğunu düşünmekteyim.

Son Saniye Oyunları-8

3 numara rub off screen kullanarak şut atmak için zayıf taraftaki kanada atak yaptı. Ancak perdelemeden sonar 5 numara topla buluşabildi. Yine buradaki fikrime göre şut 3 numaraya attırılmak istendiği için oyun bu yönde şöyle devam etti.

Son Saniye Oyunları-8

Topla buluşan 5 numara hemen pası 3 numaraya attı. Şut ihtimalini değerlendiren 1 numara da şut atmak için pozisyonunu aldı. Artık çembere atak yapmak için hazırlık tamamlandı. 6 saniye kaldığını düşündüğümüzde sürenin fazlasıyla yetmesi gerekiyor.

Son Saniye Oyunlarının Sonu

Son Saniye Oyunları-8

3 numaraya pas atan 5 numara pick&rol oynar gibi topa koşup çembere kat etti. Ancak uzun mesafede close out üzerinde şutu deneyen 3 numara isabetsiz bir atış yaptı. Savunma ribaundunu almayı başaran Baskonia'ya faul yapılınca Kızıl Yıldız basketbol sahasında boynu bükük ayrıldı.

Basketboldaki bir sonraki son saniye oyunlarında görüşmek ümidiyle, basketbolla kalın.

Son Saniye Oyunlarını İzleyelim


Paylaş:
spacer

6 yorum:

  1. Ben teodosic atmalıydı

    YanıtlaSil
  2. istatistiki verilere göre kanaatimce doğru oyuncu atmış fakat evdeki hesap çarşıya uymamış misali A plan işleyememiş.

    YanıtlaSil
  3. çok bilgileyici bi yazı

    YanıtlaSil
  4. Mükkemel bilgilendirici bı yazı

    YanıtlaSil
  5. Best coach ever 😮‍💨😮‍💨🙌🏿🙌🏿

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.