Kurtuluş Pitsbull Çeyrek Finalde Veda Etti

 Okul sporları kapsamında düzenlenen ilçe basketbol müsabakalarında okulum Kurtuluş Pitsbull çeyrek finalde havlu attı. Müsabakada rakibin sertliğine yanıt veremeyen Kurtuluş Pitsbull şampiyonluk parolasıyla çıktığı turnuvada çeyrek finalde elenmiş oldu.

Kurtuluş Pitsbull

Kurtuluş Pitsbull'dan Veda

Okulum Kurtuluş Pitsbull erkek basketbol takımı bu sezon için şampiyonluk için yola çıkmıştı. Ancak çeyrek finalde rakibi Pangaltı Ermeni Lisesi oldukça etkili oldu. Pangaltı Lisesinin savunma sertliğine yanıt veremeyen okulum Kurtuluş Pitsbull müsabakadan mağlup ayrıldı.

Pangaltı Lisesi çok sert adam adama savunmayla maça başladı. Kurtuluş Pitsbull sert savunmaya yanıt verebilecek karşı atak yapamadı. Rakibimiz kısa olmasına rağmen çember altında uzunlarımıza ne üstünlük sağlayınca skor yavaş yavaş açıldı.

Kurtuluş Pitsbull dış şutlarında normalin çok altında bir yüzde tutturunca 58-37 maçı kaybederek çeyrek finalde havlu atmış oldu.

Maçın Değerlendirmesi

Maçın en kritik oyuncusu konumunda olan Cem'in oldukça kötü bir oyun kuruculuk yapması Kurtuluş Pitsbull'un dengesini bozan unsurlardan biriydi. Okulum basketbol takımı olarak Maşallah dışında oyunda olan bir oyuncumuz maalesef olmadı.

Pangaltı Lisesi sert savunmasının yanında, kısa oyuncularla çember altında İTÜ'lü ve Beşiktaşlıyı adeta dövdü. Çember altındaki etkili basketbolunu sert savunmasıyla süsleyen Pangaltı Lisesi haklı ve şık bir galibiyet alarak Kurtuluş Pitsbull'un çeyrek finalde havlu atmasına sebep oldu.

Oyuncularımızın Değerlendirmesi

Maşallah; takımını galibiyete taşımak için canla başla mücadele eden tek oyuncumuzdu. Üstüne üstlenen tüm görevleri yaparken ona eşlik eden bir oyuncunun çıkmaması oyunda sürekli sorun yaşamamızın nedenlerinden biri oldu.

Celil; iki yıldır oyun kurucu olarak en kritik oyuncumuz olan Cuma, çeyrek finalde rezalet ötesi performansıyla mağlubiyetin ana nedenlerinden biri oldu. Kendisinin devam eden il 3e3 müsabakalarında önceki maçlarda olduğu gibi oyunun lideri olmasını temenni ederim.

Beşiktaşlı; tüm maç boyunca savunmada kendisine verilen görevleri unutarak defans zaafiyetimizi arttırdı. Oynadığı basketbolla hücumda skor bulmamızı sağlamasına rağmen yine de beklentinin altında bir performansı vardı.

Ekin; çoğu zaman eşleştiği oyuncuyu bulmakta zorluk yaşadı. Cevdet'in kötü performansını absorve etmeye çalışsa da dış şutlarında beklenen yüzdeyi tutturamadı.

Küçük İTÜ'lü; Pangaltı Lisesi hücum merkezimiz olan İTÜ'lüye sıkı savunma yapınca skorunu aşağı çekmiş oldu. Elinden geleni yapan ve galibiyet için uğraşan ikinci oyuncumuzdu. Ancak rakibin savunmasını dış şutlarla avlayamayınca etkisi önceki maçlara göre yarı yarıya indi. 

Rojvan ve Efe; kenardan oyuna dahil olan çaylak oyuncularımız için söylenecek pek olumsuz bir şey yok. Oyuna girdiklerinde ellerinden geleni yaptılar. Rojvan okul spor kulüpleri turnuvasına tecrübe kazanarak performansını oraya saklamaktadır.

Sonuçta rakibimizi Kurtuluş Pitsbull'a karşı iyi hazırlık yaparak haklı bir galibiyet aldı. Kendilerine sonraki maçlar için başarılar dileriz. Kendi eksiklerimizi gidererek sonraki müsabakalar için dersler çıkaracağız.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.