Kurtuluş Pitsbulls Çeyrek Finalde!

 Okulum erkek basketbol takımı Kurtuluş Pitsbulls okul sporları ilçe basketbol müsabakalarında çeyrek finale yükseldi. Geçen yıl kürsüye çıkmayı başaran Kurtuluş Pitsbulls'un bu yılki hedefi şampiyonluğa ulaşmak.

Okulumun ilk turdaki rakibi Mehmet Pisak Anadolu Lisesiydi. Zor geçmesi beklenen basketbol maçında Kurtuluş Pitsbulls'un savunma stratejisinin etkili olması sonucunda 58-25'lik sonuçla okulum çeyrek finale rahat gitti.

Kurtuluş Pitsbull

Kurtuluş Pitsbulls'un Basketbol Serüveni

Okulum basketbol takımı adını üç dönem önce mezun olan öğrencilerinden aldı. O dönemin öğrencileri basketbol takımı için Pitsbulls deyimini kullandıklarında okulumun erkek basketbol takımı Kurtuluş Pitsbulls adını almış oldu.

Çok güçlü olan o dönemin takımı bir türlü kürsüye çıkmayı başaramadı. Ancak geçen yıl şu anki oyuncularım ilçe üçüncüsü olarak okulum tarihinde 30 yıl aradan sonra kürsü gören ilk erkek basketbol takımı oldu.

Geçen sezon talihsiz bir oyun sonunda şampiyonluğu elinden kaçıran Kurtuluş Pitsbulls, şampiyonluk yolunda ilk turu geçmeyi bildi. Okulum erkek basketbol takımının asli amacı sportmence spor yapmaktır. Sportmenliğin çerçevesinde şampiyonluk yaşamak okulum erkek basketbol takımını daha mutlu edecektir.

2023-24 Sezonu Nasıl Başladı?

2023-24 döneminin basketbol müsabakaları Kurtuluş Pitsbull için hüzünlü başladı. 3e3 Basketbol müsabakalarında net şampiyon olmayı beklerken, sayı averajıyla ilçe üçüncüsü oldu. Bu şok 5e5 müsabakalarına daha iyi hazırlanmamıza neden oldu.

Rakibimiz M.Pisak Anadolu Lisesi oyuna konsantre ve maçı kazanmak için gelmişti. Oldukça zor ve bir o kadar zevkli bir mücadele olması beklentisi içerisindeydik.

Ancak dost okulumuza oyunu oynama fırsatı vermemek için maça Triangle Two Defence yaparak başladık. Rakibin savunma prensibimizi maç boyunca anlamaması tüm maç boyunca etkili savunmamızın sürmesini sağladı.

Triangle Two Defense yaparak rakibimizin yaklaşmasına ve bir dönüş yapmasına engel olunca gerisi basketbol oynayan öğrencilerimden geldi.

Kurtuluş Pitbulls Galibiyete Nasıl Uzandı?

Oyuna savunmada triangle two yaparak başladık. Hücumdaysa topu paylaşarak çembere atak yapmayı planladık. Ayrıca bulunan tüm dış şutları atmayı tercih ettik.

Çembere ataklarımız ve dış şutlarımızda yüzdeli oynayan okulum basketbolcu öğrenciler oyunun başında 11-2'lik bir seri yakalayarak rakibini baskı altında tuttu. Tüm maç bu şekilde kontrolümüz altında devam edince maçı 58-25 kazandık. 

Hem skorda hem oyunda net üstünlüğümüzle geçen müsabakada öğrencilerimi özellikle sergiledikleri sportmence davranışlardan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca maç öncesi, sırasında ve sonunda rakibimizle olan sportmence davranışlar basketbol adına pek çok güzel kareler verdi.

Maçtan Öne Çıkanlar

Maça Cemal, Maşallah, Ekin, Beşiktaşlı ve İTÜ'lüyle başladık. Triangle two oynarken İTÜ'lü ve Beşiktaşlı çemberi korudular. Tepeyi Cumali korudu. Maşallah'ın çok etkili match up yapması rakibin tüm dengesini bozdu.

Kurtuluş Pitbulls adına Maşallah'ın yaptığı savunma oyunu baştan kazanacağımızın işaretini verdi.

Hücumda İTÜ'lünün dış şutlarda ve penetrelerde rakibi dağıtması bizim kolay sayılar bulmamızı sağladı. Çok etkili oynayan İTÜ'lü sahanın yıldızıydı.

Oyunun başlarında şut atmaktan çekinen Ekin maça ısındıktan sonra üçünçü periyotta üçlük olup rakibe yağdı. Eşleştiği oyuncuyu kilitlemeyi başaran Ekin için savunma ve hücum performansı harikaydı.

Beşiktaşlının savunmanın boşluklarına hareket edip buralardan topla buluşarak rakibi çember alıtnda yıktı. Okul takımı kariyerinin en yüksek skoruyla bu güzel oyununu süsledi.

Kaptan Cemil; ilk defa beklenen performansından uzak bir oyun sergiledi. Erken faul alınca yerini Efe'ye bıraktı. Takımına savunmada ve hücumda katkı sunan Efe, Cemil'i kötü oyununu kapatmış oldu.

Kurtuluş Pitsbulls'un adına ilk defa basketbol sahasına adım atan oyuncumuz Rojvan oldu. İlk maçın heyecanını yaşayan Rojvan, yine de çember altını savunmada karartarak takımına ciddi bir destek verdi. Kendisinden beklediğimiz ribaunt desteğini fazlasıyla aldık.

Skor Dağılımımız

İTÜ'lü 21 sayı, Cumali 2 sayı, Maşallah 5 sayı, Beşiktaşlı 18 sayı, Ekin 12 sayı bularak galibiyete destek oldular. 

Kurtuluş Pitsbull'a çeyrek final müsabakasında başarılar dilerim. Okulum erkek basketbol takımı sportmence mücadele etmek kazanmaktan daha değerli olduğunu unutmamalarını dilerim.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.