İTÜ U16 Sezona Başlarken

 İTÜ U16 basketbol takımı sezona başlarken, İstanbul il müdürlüğünde yapılan kura çekimiyle birlikte 2024-25 sezonunda İstanbul Altyapı B Ligi, Avrupa C grubunda yer aldı.

İTÜ U16 takımı sezonu ağustos ayının başında açtı. Geçtiğimiz sezonda U16 takımında yer alan beş oyuncudan üçüyle yola devam etti. Uzun süren try-out sonunda yaklaşık 60 genç basketbolcu adayı arasında efsane İTÜ'yü yeniden canlandırmak isteyen 12 genç basketbolcu adayıyla kadrosunu kesinleştirdi.

İTÜ U16


İTÜ U16 Basketbol Takımı

İTÜ U16 basketbol takımı ocak ayına kadar 16 kişilik kadrosunu kurmak için bir yandan da genç basketbolcu adayı arayışını sürdürmektedir. 2024-25 sezonunaa başlarken 12 oyuncusunu resmen açıkladı.

Geçtiğimiz sezonda U16 takımında yer alan oyuncuları; Süha, Samet ve Ege'yi bu sezon da kadrosunda tuttu. Yapılan try out sonucunda yeni oyuncular takıma katıldı. Bunlar; Mete Doruk, Uras Yiğit, Ali Aşık, Aras, Ramazan, Kuzey Karaca, Rüzgar, Umut ve Can oldu. Takımın koçluğunu Ümit Yanar, yardımcılığını Özgün Anıl Kaya yapacak.

İTÜ U16 Takımı Kadrosu

Umut 🏀 Darüşşafaka spor kulübünden geldi.
Uras Yiğit 🏀 Atlas Olimpik spor kulübünden geldi.
Doruk Mete 🏀 4. Levent Anka spor kulübünden geldi.
Rüzgar 🏀 Kutup Yıldızı spor kulübünden geldi.
Ege 🏀 Geçen yıl kadromuzda yer alan bir oyuncuydu.
Ramazan 🏀 Rotary 100. yıl AL spor kulübünden geldi.
Ali Samet 🏀 Geçen yıl kadromuzda yer alan bir oyuncuydu.
Can 🏀 Bakırköy Aslanspor kulübünden geldi.
Süha 🏀 Geçen yıl kadromuzda yer alan bir oyuncuydu.
Aras 🏀 Rotary 100. yıl AL spor kulübünden geldi.
Ali Aşık 🏀 Pendik Basket spor kulübünden geldi.
Kuzey Karaca 🏀 Art spor kulübünden geldi.

Yeni bir kadro kuran İTÜ U16 takımı 2024-25 sezonunda seri A ligine çıkmayı hedeflemektedir. #yukselmesezonu hashtag'iyle sosyal medyada İTÜ U16 takımını takip edebilirsiniz.

Sezona Başlarken İTÜ U16'nın Grubu

TBF İstanbul altyapı liglerinde yer alan İTÜ spor kulübünün U16 takımı Avrupa C Grubunda yer aldı. İTÜ spor kulübünün grubu şöyle şekillendi.

İTÜ (A)
Darüşşafaka (B)
Beylikdüzü Basketbol İhtisas
Spor Fabrikası
Beylikdüzü Basketbal Akademisi
Ulu Akademi Hizmetleri AŞ

Yeni bir yapılanma içerisine giren İTÜ spor kulübü eski görkemli günlerine dönmek istiyor. Bu çerçevede U16 takımının koçu olarak Seri A ligine yükselme hedefini oyuncularımla gerçekleştirmeye çalışacağız. Dört yıllık dönem içerisinde İTÜ spor kulübünün amacı; U18, U16 ve U14 takımlarıyla seri A liginde yer almaktır. Bu amaçla 2024-25 sezonuna başlarken ilk adımlarımızı atmaktayız.

Sezon Statüsü

İstanbul altyapı faaliyetlerinde B liginde yer alan takımlar Asya ve Avrupa olmak üzere iki konferansa ayrıldı. Gruplarında yer alan ilk 3 takım final grubu müsabakaları oynayacak.

Final grubu müsabakalarında ilk 3 sırada yer alan takımlar tek maçlık play off turunu oynayacak. Asya ve Avrupa konferanslarının bitimiyle 4'er takım yükselme maçlarını yine tek maçlık eleme sistemiyle oynayacak.

Yükselme maçlarından ardından ilk 4 sırada yer alan takımalar 2025-26 sezonunda Seri A ligine yükselecek. İkinci 4 sırada yer alan takımlarsa, play out oynayarak 

Play out maçları 2025 eylül ayında A ligindeki 4 takımın da eklenmesiyle 8 takımla oynanacaktır. Play out maçlarında ilk 4 sırada yer alan takımlar Seri A liginde yer alacaktır.
 
Sezon maçları ekim ayının başı itibariyle başlayacak. İTÜ U16 takımına ve rakiplerimize sakatlıktan uzak başarılı bir sezon geçirmelerini dilerim.

Sportmence yarışılan bir sezon olması ümidiyle, basketbolla kalın.


Paylaş:
spacer

3 yorum:

  1. Koç İtünun seri aya cikcaniza inanıyorum sizin gibi kocu daha önce hiç görmedim

    YanıtlaSil
  2. Hocam sizdeki bu basketbol aşkıyla siz bu gruptan çıkarsınız

    YanıtlaSil
  3. Başarılarla dolu bir sezon dilerim..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.