A Takıma Yükselen Genç Basketbolcu Adayı | İkinci Bölüm

 Daha önceki bir yazımda A takıma yükselen basketbolcu adayı için püf noktalardan söz etmiştim. A takıma yükselen basketbolcu adayının birinci bölümünü yeniden okumak için lütfen bağlantıyı tıklayınız.

Bu yazıda A takıma yükselen genç basketbolcu adayının antrenmanlarda dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayacağım. Umarım A takıma yükselme potansiyeli olan genç basketbolcu adayı için bir rehber olur.

A Takıma Yükselen Genç Basketbolcu Adayı

A Takıma Yükseldiğinde Antrenmanlarda Ne Yapmalısın?

A takıma yükselmek genç basketbolcu adayı için artık basketbolcu olma zamanının geldiğine işarettir. A takımıyla antrenman kadrosuna alınan genç basketbolcu adayı öncelikle koçun kendisinden beklentilerinin neler olduğunu bilmesidir.

Genç basketbolcu adayının antrenman performansı onun sezon içerisinde maç kadrosunda yer almasını sağlayabilir. Ayrıca sürekli A takımla antrenman yapan bir oyuncu A takım havuzuna girdiği için kendisini izleyenlerin radarına takılarak daha elverişli fırsatlar yakalayabilir.

A takımla antrenmana çıkan genç basketbolcu adayı neler yapmalıdır, antrenmanlarda nelere dikkat etmelidir? Şimdi bu soruları yanıtlayalım.

Antrenmanlarda Performansın Tamamını Göstermelisin

A takım antrenmanlarına çıkan genç basketbolcu adayı her antrenman performansın tamamını sahaya dökmelidir. Antrenmanlarda en çok koşan oyuncu olmalısın.

Öncelikle çok etkili savunma yapmalısın. Topu mükemmel düzeyde savunmalısın. Basket bulmak için hızlı hücumlarda en önde koşan oyuncu olmalısın. Koçun güvenini kazanmak için top kayıplarından kaçınarak çoğunlukla en skorer oyuncuyu besleyecek konumları kovalamalısın.

Hücumdaysa, başta turnike olmak üzere yakın mesafe şutlar kullanarak yüksek yüzdeli basketler bulmalısın. Takımdaki yıldız oyuncularla iletişimini güçlü tutarak onların sahada ne yapmak istediklerini anlamalısın. Böylece basketbol sahasında sorumluluk alarak oyunun bir parçası olursun.

Özet olarak hem savunmada hem hücumda her antrenmanda en iyi performansı göstermek için yüksek düzeyde çaba harcamalısın. Unutmayın taşı delen suyun kuvveti değil, suyun sürekliliğidir. Sen de her antrenmanda yüksek çaba ve performansını gösterirsen günün sonunda büyük ödülü alacaksın.

Hücumda Ne Yapmalı?

A takım antrenmanlarına alınan genç basketbolcu adayı hücumda ilk dikkat edeceği şey çok koşmak olmalıdır. Tüm hızlı hücumlara destekte bulunmalısın. Özellikle hızlı hücumlarda en önde koşan oyuncu sen olmalısın.

Genç basketbolcu adayı olarak hızlı hücumlarda turnike ve yakın mesafeli yüksek yüzdeli şutları tercih etmelisin. Kullandığın atışlardaki tercihlerine dikkat etmelisin. Çok boş kalmadığın sürece takımdaki tecrübeli oyuncuların şut atmasını sağlamalısın. Böylelikle tecrübeli oyuncular da seni takımın bir parçası olarak görmeye başlar.

Basketbol antrenmanlarındaki bu yaklaşımın kısa zaman içerisinde sana sorumluluk getirerek takımın asli bir unsuru yapacağını aklından çıkarma!

Skorer oyuncuları beslemen, postu beslemen kısaca top kayıplarından uzak etkili pasları kullanman topun sana verilmesi için bir neden oluşturacaktır. A takımın kalıcı bir ferdi olmak istiyorsan bu detaylara dikkat etmelisin.

Savunmada Ne Yapmalı?

Genç basketbolcu adayı antrenmanlarda her şeyden önce savunmada etkili olmaya çalışmalıdır. Topu ne kadar iyi savunursan, antrenmanda koç seni o kadar fark eder.

Topun savunulmasının yanında yardım savunmalarını gözden kaçırmamalısın. İkili sıkıştırma, pivot savunmasına yardım gibi noktaları mutlaka kaçırmadan etkili yapmalısın.

Unutma! Savunmada yapacağın her iyi şey A takımla yapacağın yolculuğu uzatacaktır. A takımla uzun yolculuk basketbolcu olma yolunda elde edilecek muhteşem bir değerdir.

A Takımda Kalıcı Olmak için Ne Yapmalı?

A takımda kalıcı olmak için genç basketbolcu adayının etkili iletişim kullanması zaruridir. Güçlü iletişim kuran genç basktbolcu adayı, takımın kendisinden ne istediğini özümser. Antrenmanlara önceden gelip antrenmanlar sonunda sahada kalarak çalışmalıdır. Koçun istekleri doğrultusunda ekstra pratik yapmalıdır. Onun A takımda kalması için gereklidir.

Yazıyı okuyan genç basketbolcu adayının A takıma yükselmesini ümit ederek, basketbolla kalmanızı dilerim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.