Şişli KURAL SK

 Şişli Kurtuluş Anadolu Lisesi Spor Kulübü (Şişli KURAL SK) öğrencilerin fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla okulun bünyesinde kurulan bir spor kulübüdür. Şişli KURAL basketbol branşından tescillidir.

Şişli KURAL SK’nın Faaliyet Alanı

Şişli Kurtuluş Anadolu Lisesinin spor kulübü olan Şişli KURAL SK sportif alanlarda faaliyet sürdürmektedir. Bu kapsamda okul içi turnuvalar, sportif faaliyetler, okul takımlarının oluşumu ve sporla ilgili iletişimi okul-öğrenci arasında oluşturmaktadır.

2023 yılında 7 kurucu üyeyle okulun bünyesinde kurulan Şişli KURAL SK basketbol branşında kadın ve erkeklerde ilk faaliyetini gösterdi. Önümüzdeki süreçlerde spor kulübü olarak okul öğrencilerinin ihtiyaçlarına göre tesislerin elverdiği ölçüde farklı branşlarda tescilli olmayı hedeflemektedir.

Şişli KURAL SK Etkinlikleri Nasıl Yürütülüyor?

Şişli KURAL SK sportif etkinliklerini gönüllü öğrencilerin katılımıyla beden eğitimi öğretmeni Ümit Yanar rehberliğinde yürütmektedir. Başta basketbol olmak üzere pek çok branşta kadın ve erkeklerde okul takımlarıyla müsabık olmaktadır.

Ancak spor kulübü bünyesinde şimdilik sadece basketbol kadın ve erkeklerde tescillidir. Bunun yanında okçuluk branşında antrenörü bulan Şişli KURAL SK okul tesislerinde antrenmanlarını yapmaktadır. Şişli KURAL SK kulüp bünyesi dışında okul içi sportif faaliyetleri şu şekilde yürütmektedir.

Okul İçi Turnuvalar

Pek çok spor branşında düzenlenen turnuvalarla öğrencilerin rekabet duygusunu geliştirerek sosyalleşmelerine destek olur. Okul içi bazı sportif turnuvalar şunlardır: Basketbol, futbol, voleybol, satranç, yıl sonu stafet yarışmaları, bireysel sporlar vs.

Sportif Faaliyetler

Okul dışında düzenlenen sportif etkinliklere katılım sağlamaya gayret etmektedir. Böylece okul öğrencilerinin farklı okullardaki öğrencilerle kaynaşması sağlanır. Katılım sağladığı bazı sportif faaliyetler şunlardır: Pertevniyal Lisesi Bahar Oyunları, Başakşehir Gençlik Oyunları, Özel Olimpiyatlar Türkiye Sportif Etkinlikleri vs.

Şişli KURAL SK Kadın Takımı

Okul Takımları

Şişli KURAL SK, öğrencilerin istekleri doğrultusunda pek çok spor branşında okul takımlarının kurulmasına öncülük etmektedir. Bu bağlamda basketbol, 3e3 basketbol, voleybol, futbol, futsal, yüzme, atletizm, teakwando, karate, okçuluk, masa tenisi, badminton branşlarında kadın ve erkek takımlarla pek  çok alanda Şişli Kurtuluş Lisesi okul takımlarının rol alması sağlanmıştır.

Şişli KURAL SK’ya Nasıl Kayıt Olunur?

Okul bünyesinde kurulan spor kulübü Şişli KURAL SK’ya spor yapmakta sağlık engeli olmayan her genç ve çocuk katılabilir. Bunun için okulun beden eğitimi bölümüne başvurmak yeterli olacaktır.

Şişli KURAL SK’nın organizasyonunun başında FIBA antrenörü; okulun beden eğitimi öğretmeni Ümit Yanar bulunmaktadır. Spor kulübüne kayıt için ayrıca Ümit Yanar’la iletişim kurulabilir.

Şişli KURAL SK Erkek Takımı

Şişli KURAL SK’yla ilgili tüm gelişmeler beden eğitimi öğretmeni Ümit Yanar’ın kişisel bloğundan takip edilebilir.

Okul spor kulübüne katılan öğrenciler; düzenli spor yaparak sağlıklarını korurken fiziksel gelişimlerine yatırım yaparlar. Ayrıca öğrencilerin sporla sosyalleşmelerini sağlayarak onların kötü alışkanlıklar kazanmasını engelleyerek mutlu bireyler olurlar.

Okuldaki akademik başarılarına destek sunmak amacıyla spor ve basketbolla gençlerin ve çocukların disiplin kazanmasına, stresten uzak durmalarına, iyi bir insan ve iyi birer öğrenci olmalarına katkı sunar.

Şişli KURAL SK Kurulduğu İlk Yılda Neler Yaptı?

Basketbolda tescillenen spor kulübü ilk yılında kadın ve erkek takımını kurdu. Kadın ve erkek basketbolunda Şişli şampiyonu olarak ilimizde ilçemizi başarıyla temsil etti.

Toplamda 39 ilçe takımları arasında yarışan kadın ve erkek basketbol takımımız kadınlarda İstanbul 3.sü, erkeklerdeyse İstanbul 5.si olmayı başardı.

Şişli KURAL SK İstanbul 3.sü

Şişli ilçesinde okul spor kulübü olarak faaliyetlerin sürdüren Şişli KURAL SK’ya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir.

İlçemizi başarıyla temsil eden Şişli KURAL SK, daha iyilerini yapmak amacıyla 2024-25 sezonunda sportif çalışmalarına eylül ayında başlayacaktır. Kulübe katılmak isteyen tüm öğrencilere şimdiden başarılar dilerim.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.