Şut Drilli | 42

 Şut drilli 42'yi; katıldığımı bir bireysel gelişim antrenörlük seminerinde öğrendim. 6M şut tekniği öncülerinden John Townsend'in kullandığı bir drilldir.

Yaz antrenmanlarında genç basketbolcu adayının şut tekniğinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla aşağıda "42" isimli şut drillinin detaylarına değineceğim.

42 Şut Drilli

42 Şut Drilli

42 şut drillinde genç basketbolcu adayının şut mentalitesi geliştirilmektedir. Amaç en az atışta 42 basket bulmaktır. Dolayısıyla koç giren ve kaçan şutları ayrı ayrı saymalıdır. 42 baskete ulaşıldıktan sonra genç basketbolcunun yüzdesi not edilmelidir.

Genç basketbolcu adayı 42 şut drillinde her seferinde daha iyi bir yüzde yakalamak için mental olarak şut atmaya hazır olacaktır. 42 şut drilli dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler;
  1. Köşeye kat ederek şut atmak,
  2. Kanada kat ederek şut atmak,
  3. Geriden gelerek kanattan şut atmak,
  4. Geriden gelerek tepeden şut atmaktır.
Katlarla şut atıldığında genç basketbolcu adayı dribling yapmadan şut atmalıdır.

42 Şut Drilli Nasıl Yapılır?

42 şut drilli yukarıda belirtilen dört bölümde yapılır. Genç basketbolcu adayı yedi noktadan şut atar. 42 şut drilli önce köşeye kat yapılarak başlar. Üç isabetli şut sokulana kadar drill devam etmelidir. Üç isabetli basketin ardından genç basketbolcu adayı köşede sabit şut atar. Şutlar dribling yapılmadan ve ayaklar hareket edilmeden atılmalıdır.

Her noktadan toplam 6 basket atılarak 42'ye ulaşılır. Koç şutları sayarken şunları göz önüne almalıdır.
  1. Giren basketler ve kaçan şutlar ayrı ayrı sayılmalıdır.
  2. Önce giren şut atılmalıdır sonra kaçan şut. Örneğin 1-0, 2-0, 2-1 gibi.
  3. Drill 42 basket atılınca sonlanır.
  4. Drillde bir pasör, bir şütör, bir ribaundır kullanılarak üç kişi çalışabilir.
Şut Drilli: 42

Basketlerin ve kaçan şutların sayılmasının iki nedeni vardır. Birisi oyuncuyu kazanmaktır. Diğeriyse saymayı kolaylaştırmaktır.

42 Şut Drilli Hakkında

42 şut drilli NBA'deki efsane oyunculardan Vince Carter'ın yaptığı bir şut antrenmanıdır. Dolayısıyla bu drille "Vince Carter Shot Drill" adıyla rastlanılabilir. 

42 şut dirilinde 7 noktadan şut atılır. Her noktaya önce kat edilerek şut atılır. Üç basket atıldıktan sonra bu kez aynı noktadan sabit 3 basket bulunana kadar şut atılır.

Şutlar köşelerden, kanatlardan, tepeden ve iki guard oyuncusunun bulunduğu pozisyonlardaki noktalardan atılır. Köşelerden ve kanatlardan şut atmak için yatay katlar yapılırken, tepedeki üç noktadan dikey kat yapılarak şut atılır. Dikey kat yapmak için genç basketbolcu adayı önce backpedal yaparak geri gitmelidir.

42 Şut Drillini İzleyelim


42 şut drilini katıldığım bir bireysel gelişim antrenör seminerinde öğrendim. 42 şut drilli 6M şut tekniği drillerinden biridir. 6M şut tekniğinin öncülerinden John Townsend yukarıdaki videoda 42 şut drillini uygulamalı olarak göstermektedir.

6M şut tekniğiyle ilgili daha fazla detaya ulaşmak için daha önce yazdığım aşağıdaki bağlantıları tıklayabilirsiniz.

Bir başka basketbol drillinde görüşmek ümidiyle basketbolla kalın.






Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.