Son Saniye Oyunları-20

 Bu yazıda son saniye oyunlarında basketin olduğu bir yazıyla birlikteyiz. 2023-24 euroleague 34. turunda Zalgiris deplasmanında Real Madrid'in bulduğu son saniye oyunlarını analiz edeceğiz.

Zalgiris vs Real Madrid

2023-24 euroleague 34. turunda normal sezonun tamamlanmasıyla son saniye oyunlarında isabetli bir basketi analiz edeceğiz. Normal sezonda toplam 23 maç son saniye oyunlarına kaldı. Ancak bu son saniye oyunlarından sadece 2 maçta basket izleyebildik.

Bu maçlardan biri Panatinaikos'un Monaco deplasmanında bulduğu basket ve Real Madrid'in Zalgiris deplasmanında bulduğu basket olarak kayda geçti.

Son Saniye Oyunlarından Önceki Durum

Maçın bitimine 7,9 saniye kala maç 62-62 berabereydi. Real Madrid topu kendi dip çizgisinden oyuna sokarak maçı kazanmayı planladı.

Real Madrid; son saniye oyunlarından önce aşağıdaki 5'in yerleşimi ve istatistikleriyle basketbol sahasına döndü:

F 11 M.Hezonja; 16 sayı, 2/6 iki sayılık atış, 4/7 üç sayılık atış, 1 asist, 14 verimlilik.
G 23 S.Llull; 3 sayı, 1/6 üç sayılık atış, 4 asist, 3 verimlilik.
F 14 G.Deck; 6 sayı, 2/5 iki sayılık atış, 2/2 serbest atış, 7 verimlilik.
F 31 D.Musa; 17 sayı, 3/5 iki sayılık atış, 3/6 üç sayılık atış, 2/2 serbest atış, 2 hücum ribaundu, 19 verimlilik.
P 22 W.Tavares; 8 sayı, 3/5 iki sayılık atış, 2/2 serbest atış, 2 hücum ribaundu, 2 asist, 12 verimlilik.

İstatistikleri ışığında öne çıkan oyunculardan D.Musa; 19 verimlilik, 17 sayıyla maçın lideriydi. S.Llul; 4 asistle takım lideriydi. M.Hezonja %57,1 serbest atış oranıyla takımın lideri konumundaydı.

Son Saniye Oyunları

Real Madrid'in İlk Atağı

Topu oyuna M.Hezonja(2) oyuna sokmaya hazırlandı. D.Musa(3), W.Tavares(5), S.Llull(1) tepedede yan yana sıralanarak olası bir baskıya karşı hazırlık yaptılar. G.Deck(4) rakip sahasında kanada yerleşti.

Top tarafında olan 1 numara topa atak yaparak pas aldı. Pas güvenli bir şekilde oyuna sokulduktan sonra 3 numara köşeye kat etti. 5 numara rakip faul çizgisine kat etti. 2 numara önce orta şeride ardından top tarafındaki kanada kat etti. 4 numaraysa top tarafındaki köşeye yöneldi.

Son Saniye Oyunları

Topun Rakip Sahaya Taşınması

Real Madrid 1 numaraya güvenli pas atıp ona alan yarattı. 1 numara önce çemberine doğru dribling yaptı ardından topu aldığı kanattan rakip yarı sahasını geçti.

Son Saniye Oyunları

Real Madrid'in İsabetli Şutu

1 numara yarı sahayı geçtikten sonra köşe atak yapan 4 numaraya pas attı. 4 numara pas alarak topu yere vurmadan çembere göndererek basket attı. 4 numara çizgiye bastığı için iki sayılık değer kazanan basket Real Madrid'e deplasmanda 62-64'lük galibiyeti getirdi.

Son Saniye Oyunları


İsabetli bu basketle euroleague 2023-24 sezonunda basket izledik. Son saniye oyunlarında izlenen bu basketle play in ardından play off turlarına sıra gelmiş oldu.

Real Madrid'in Son Saniye Oyunlarını İzleyelim



İsabetli son saniye oyunlarının devamının gelmesi ümidiyle sonraki yazılarda görüşürüz.
Paylaş:
spacer

4 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.